Άμεση η ανάγκη διορισμού ΔΣ στην Τράπεζα Κύπρου, λέει ο Α. Γαλανός

Ο διορισμός προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου στην Τράπεζα Κύπρου δεν μπορεί να καθυστερήσει άλλο, αναφέρει ο Δήμαρχος Αμμοχώστου και Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων Κύπρου Αλέξης Γαλανός.

Συμπληρώνει ότι ο διορισμός του στη θέση του Προέδρου του ΔΣ της τράπεζας δεν κατέστη δυνατός, καθώς είναι ασύμβατος με τη θέση που κατέχει, ενώ προσθέτει ότι δεν τίθεται θέμα εγκατάλειψης της Δημαρχίας της Αμμοχώστου.

Ακόμη, ο κ. Γαλανός απευθύνει έκκληση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας για τερματισμό της οποιασδήποτε μεταξύ τους αντιπαράθεσης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κ. Γαλανός αναφέρει ότι προθυμοποιήθηκε να αναλάβει τη θέση του Προέδρου του ΔΣ, καθώς θεωρεί καθήκον του να βοηθήσει την Τράπεζα Κύπρου «να ξαναβρεί τα πόδια της» και αφετέρου διότι, όπως αναφέρει, κυκλοφορούσαν διάφορα ονόματα «τα οποία αρνούνταν να βοηθήσουν».

Εκφράζει παράλληλα ανακούφιση καθώς, όπως λέει, φαίνεται ότι θα υπάρξει σήμερα η ανακοίνωση του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου, ενώ προσθέτει ότι ο διορισμός του δεν μπορεί να καθυστερήσει άλλο.

«Ο άμεσος διορισμός είναι απαραίτητος για την αναδιάρθρωση της Τράπεζας Κύπρου, τη δημιουργία θετικού κλίματος και την επανεκκίνηση της οικονομίας» συμπληρώνει ο κ. Γαλανός, προσθέτοντας ότι η διάσωση της τράπεζας είναι συνυφασμένη με τη διάσωση και την ανάκαμψη της οικονομίας και της παραμονής της Κύπρου στην ευρωζώνη.

Εκφράζει τέλος τα συγχαρητήριά του στο νέο Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου καθώς και τις ευχαριστίες του προς το Διοικητή της ΚΤ και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του.