Άλλοι 9 μετανάστες εντοπίστηκαν σήμερα – 15 έφθασαν το πρωί από κατεχόμενα

Άλλοι 9 μετανάστες εντοπίστηκαν σήμερα – 15 έφθασαν το πρωί από κατεχόμενα

Βάρκα με περίπου 9 μετανάστες  εντοπίστηκε  το πρωί να πλέει οκτώ ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του Κάβο Γκρέκο.

Μόλις εντοπίστηκε έσπευσαν κοντά δύο σκάφη της Λιμενικής Αστυνομίας Αμμοχώστου και σύμφωνα με πληροφορίες, άνδρες της Λιμενικής Αστυνομίας διεξάγαγαν διαβουλεύσεις με τους  επιβαίνοντες στη βάρκα, προσπαθώντας να τους πείσουν να επιστρέψουν πίσω στη χώρα από την οποία ξεκίνησαν.

Μετά τις πολύωρες διαπραγματεύσεις  και αφού ζήτησαν νερό και τροφή, τα οποία τους παραχωρήθηκαν, έβαλαν πλώρη για την θαλάσσια περιοχή της κατεχόμενης Αμμοχώστου.

Τελικά οι 9 καταφεραν και πέρασαν τελικά στις ελεύθερες περιοχές.

Σύμφωνα με την αστυνομία αν και γύρω στις 15.30 το μεσημέρι, οι μετανάστες εξέφρασαν την επιθυμία να αποχωρήσουν και κατευθύνθηκαν προς το λιμάνι της κατεχόμενης Αμμοχώστου, τελικά προσάραξαν στη νεκρή ζώνη κοντά στον Κάππαρη.

Στη συνέχεια περπάτησαν και περάσαν στις ελεύθερες περιοχές. Πρόκειται για επτά άντρες και δύο γυναίκες από τη Συρία.

Στο σημείο μετέβησαν μέλη της αστυνομίας και ακολουθούνται οι ενδεδειγμένες διαδικασίες για να τους μεταφέρουν στο κέντρο φιλοξενίας Πουρνάρα.

Σήμερα τις πρωινές ώρες,  15 άτομα από τη Συρία, 14 άνδρες και μία γυναίκα, πέρασαν από τα Στροβίλια και εισήλθαν στις Βρετανικές Βάσεις Δεκέλειας, από άγνωστο μη εγκεκριμένο σημείο εισόδου.

Οι μετανάστες συνελήφθησαν από την Αστυνομία των Βάσεων και κρατούνται ενώ αναμένεται να δώσουν καταθέσεις για το σημείο εισόδου τους στο έδαφος των Βάσεων καθώς και τον τρόπο άφιξης τους στα κατεχόμενα.