΄Ελληνες επί της…γαστρονομίας, αναζητούν Αυστριακοί επιχειρηματίες

“Σνίτσελ αντί για σουβλάκι”. Με τον τίτλο αυτό αυστριακές εφημερίδες ανακοινώνουν ότι αυστριακοί επιχειρηματίες αναζητούν Έλληνες εργαζόμενους στον τομέα της γαστρονομίας.

Αναφέρεται μάλιστα η περίπτωση του διευθυντή του παραδοσιακού ξενοδοχείου “Βάισες Ρεσλ” -γνωστό παγκοσμίως από την ομότιτλη οπερέτα του Ραλφ Μπενάτσκι – ο οποίος με εκπροσώπους της Υπηρεσίας Αγοράς Εργασίας έρχονται τις επόμενες ημέρες στην Ελλάδα για να προσελκύσουν νέους Έλληνες εργαζόμενους του κλάδου. Θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 18 ετών και να μιλούν γερμανικά. Κίνητρο θα είναι τρίμηνα προγράμματα εκμάθησης της αυστριακής γλώσσας και επιδότηση από την Ε.Ε. με το ποσό των 1.300 ευρώ. Δεν παρέχεται πάντως κατοικία.

Το εξειδικευμένο προσωπικό στον τομέα της γαστρονομίας δεν επαρκεί στην Αυστρία, στην οποία μάλιστα καταγράφεται αύξηση της τουριστικής κίνησης. Κάθε  μήνα δημιουργούνται πάνω από 6.000 θέσεις εργασίας σε αυτόν τον κλάδο, όπως για παράδειγμα στη Βιέννη, όπου εγκαινιάζονται συνεχώς νέα ξενοδοχεία και εστιατόρια.

Σύμφωνα με τελευταία στοιχεία που ανακοινώθηκαν στη Βιέννη, ο αριθμός των Ελλήνων που αναζητούν γενικά εργασία στην Αυστρία, παρουσιάζει αύξηση κατά 37% μέσα στον τελευταίο χρόνο.