Χιόνια στη Λευκωσία – έκκληση για αποφυγή άσκοπων κινήσεων

Η Αστυνομία καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες διακινήσεις και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας, που επικρατεί κατά τη διάρκεια της νύκτας, ενδέχεται να σχηματισθεί παγετός στο δρόμο, με αποτέλεσμα αυτός να καταστεί ολισθηρός.

Από το Γραφείο Τύπου Αρχηγείου της Αστυνομίας, αναφέρθηκε ότι ελαφρά χιονόπτωση παρατηρείται και σε περιοχές της Λευκωσίας, από ενωρίς το βράδυ, στα Λατσιά, στο Πέρα Χωριό και στην Αλάμπρα, ενώ σύμφωνα με κάτοικους, χιόνι και χιονόνερο πέφτουν στην περιοχή του ΡΙΚ και στο Δάλι.

Λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών που επικρατούν σε ολόκληρη την Κύπρο, δήλωσε εκπρόσωπος της Αστυνομίας, έχουν αποκλεισθεί από τα χιόνια στην Επαρχία Λευκωσίας τα χωριά Καννάβια, Μηλικούρι, Αγία Ειρήνη, Μουτουλλάς, Πολύστυπος, Γούρι, Λαζανιά, Μαχαιράς, Κιόνια, Πλατανιστάσα και Φικάρδου.

Στην Επαρχία Λάρνακας είναι, επίσης, αποκλεισμένα τα χωριά Οδού και Βαβατσινιά, στην Επαρχία Λεμεσού τα χωριά Άγιος Θεόδωρος και Πρόδρομος.

Λόγω της χιονόπτωσης έχουν κλείσει για την κυκλοφορία όλων των οχημάτων όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος.

Η Αστυνομία καλεί τους οδηγούς που θα χρησιμοποιήσουν το οδικό δίκτυο να τηρούν χαμηλές ταχύτητες και να κρατούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα τους οχήματα.

SNOW-

Check Also

Η Κύπρος δεν διαιρείται επ΄ουδενί, απαντά σε τουρκική επιστολή στα ΗΕ ο Χατζηχρυσάνθου

Η Κύπρος δεν διαιρείται για κανένα λόγο και είναι καιρός η Τουρκία να παραμερίσει και …

θερμοκρασία, καιρός, κύπρος,κυρίως αίθριος,στα,καιρός θα είναι,είναι λίγο ταραγμένη,και,γύρω,λίγο ταραγμένη,ασθενής χαμηλή πίεση,παράλια,και γύρω στους,επηρεάζει την περιοχή,αίθριος,χαμηλή πίεση επηρεάζει,μέχρι,στα νοτιοδυτικά,πίεση επηρεάζει,καιρός,τοπικά στα νοτιοδυτικά,στα νοτιοδυτικά παράλια,είναι λίγο,κυρίως στα,είναι ήρεμη μέχρι,ταραγμένη,μέχρι λίγο ταραγμένη,βαθμούς,λίγο,μποφόρ,θάλασσα θα είναι,είναι ήρεμη,βαθμούς στα,παράλια και γύρω,στα ψηλότερα ορεινά,βαθμούς στα ψηλότερα,κυρίως στα ορεινά,τοπικά στα,νοτιοδυτικά,ορεινά,νοτιοδυτικά παράλια,αρχικά,και γύρω,τοπικά,μέχρι λίγο,ασθενείς,ήρεμη μέχρι λίγο,

Αίθριος ο καιρός σήμερα με τοπικές νεφώσεις και τη θερμοκρασία να φτάνει τους 36 βαθμούς

Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο παροδικά …