Χάρτης του ECDC – Στο «κόκκινο» βρίσκεται η Κύπρος

Χάρτης του ECDC – Στο «κόκκινο» βρίσκεται η Κύπρος

Στην «κόκκινη ζώνη» δηλαδή στις κατηγορίες υψηλού κινδύνου, βρίσκονται για ακόμα μια εβδομάδα Κύπρος, Ελλάδα, Βουλγαρία, Εσθονία, Λιθουανία, Κροατία, Σλοβενία και Ιρλανδία

Για ακόμα μια εβδομάδα στην κόκκινη ζώνη του επιδημιολογικού χάρτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) για την εξάπλωση του COVID-19 παραμένει η Κύπρος, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας σήμερα.

Ως κόκκινη ζώνη ορίζονται οι χώρες οι περιοχές όπου ο συνολικός αριθμός των νέων περιστατικών κατά τις προηγούμενες 14 ημέρες βρίσκεται μεταξύ 75 και 200 ανά 100 χιλιάδες κατοίκους, και το ποσοστό θετικών τεστ υπερβαίνει το 4%, και εφόσον ο αριθμός νέων περιστατικών βρίσκεται κάτω από τα 500 κρούσματα ανά 100 χιλιάδες κατοίκους (οπότε και η χώρα περνά στην «βαθιά κόκκινη» κατηγορία).

Στην «κόκκινη ζώνη» δηλαδή στις κατηγορίες υψηλού κινδύνου, βρίσκονται για ακόμα μια εβδομάδα Κύπρος, Ελλάδα, Βουλγαρία, Εσθονία, Λιθουανία, Κροατία, Σλοβενία και Ιρλανδία. Στις «κόκκινες» χώρες προστίθενται η Λετονία και το Λουξεμβούργο (που την προηγούμενη εβδομάδα βρίσκονταν στην πορτοκαλί κατηγορία) και η Ρουμανία (περιοχές της οποίας βρίσκονταν στην πορτοκαλί και στην πράσινη κατηγορία).

Από την άλλη, βελτίωση σημειώνεται στη Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία όπου ορισμένες περιοχές έπεσαν από την κόκκινη στην πορτοκαλί κατηγορία, στην Πορτογαλία και την Ισλανδία. Περιοχές της Δανίας πέρασαν στην «πράσινη», δηλαδή ασφαλή, κατηγορία. Περιοχές της δυτικής Ελλάδας βγήκαν από την «βαθύ κόκκινο» κατηγορία και επέστρεψαν στο κόκκινο, ενώ η Φλάνδρα στο Βέλγιο πέρασε στην πορτοκαλί κατηγορία.

Η κατάσταση επιδεινώθηκε στη Γερμανία όπου το μεγάλο μέρος των ανατολικών περιοχών πέρασε από το «πορτοκαλί» στο «κόκκινο» με την υπόλοιπη χώρα, και στη Σλοβακία όπου μέρος της χώρας που βρισκόταν στην πράσινη κατηγορία πέρασε στην πορτοκαλί.

Στην πράσινη ζώνη παραμένουν Πολωνία, Τσεχία και Ουγγαρία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Check Also

Πάφος: Συνελήφθη 25χρονος με κάνναβη και ζυγαριά ακριβείας

Μέλη της Αστυνομίας (Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών), ανέκοψαν χθες το απόγευμα για έλεγχο σε περιοχή της …

Σημεία δειγματοληψίας για δωρεάν rapid test σε δικαιούχους

Σήμερα Σάββατο οι μονάδες δειγματοληψίας για rapid test κορωνοϊού, μέσω του προγράμματος ελέγχου του Υπουργείου …