Φωτιές ξέσπασαν σε διαμέρισμα στην Έγκωμη και οικία στη Πάφο

Φωτιές ξέσπασαν σε διαμέρισμα στην Έγκωμη και οικία στη Πάφο

Δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας το τελευταίο 24ωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 3ης Ιουλίου 2020 μέχρι και τις 06.00 της 4ης Ιουλίου 2020 ανταποκρίθηκε σε 37 κλήσεις για βοήθεια, 28 πυρκαγιές και 9 ειδικές εξυπηρετήσεις.

Ώρα 11.25. Ανταπόκριση σε πυρκαγιά σε κουζίνα οικίας στην οδό Φώτη Πίττα στην Έγκωμη. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από Πυροσβεστικό Σταθμό Πύλης Πάφου με 2 πυροσβεστικά οχήματα με τα πληρώματα τους. Η πυρκαγιά κατασβέστηκε πριν από την άφιξη της Π.Υ. από μονή της. Από την πυρκαγιά έπαθε ζημιές εξοπλισμός της κουζίνας. Ο ιδιοκτήτης είχε θέσει σε λειτουργία την ηλεκτρική εστία μαγειρέματος κατά λάθος και αναχώρησε από την οικία. Μικρό γκαζάκι υγραερίου (Camping Gas) που βρισκόταν σε αναμμένη ηλεκτρική κεραμική εστία υπερθερμάνθηκε και έκανε έκρηξη.

Ώρα 18.55. Ανταπόκριση σε πυρκαγιά σε διώροφη οικία στην οδό Φιλοκτήτου στην Γεροσκήπου. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από Πυροσβεστικό Σταθμό Πάφου με 2 πυροσβεστικά οχήματα με τα πληρώματα τους και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 19.19. Από την πυρκαγιά καταστράφηκαν δύο πολυθρόνες, ρουχισμός και ένα κλιματιστικό στο καθιστικό της οικίας. Από τον καπνό και την θερμότητα έπαθαν ζημιές η βαφή και ηλεκτρική εγκατάσταση της οικίας. Δεν κινδύνευσε κανένας.

Οι ένοικοί ήταν στην βεράντα την στιγμή εκδήλωσης της πυρκαγιάς. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνήθηκαν σε συνεργασία με την Αστυνομία και την ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία και η πυρκαγιά φαίνεται να προκλήθηκε από ηλεκτρικό πρόβλημα σε μικρή συσκευή εξοικονόμησης ενέργειας (μετασχηματιστή) που ήταν ενωμένη με το κεντρικό πίνακα διανομής ενέργειας μέσα στο καθιστικό της οικίας.

Ώρα 05.28. Ανταπόκριση σε πυρκαγιά σε όχημα μάρκας Mazda το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο σε ανοιχτό χώρο στάθμευσης μέσα στην χονδρική αγορά φθαρτών Λευκωσίας στην οδό Αγίου Ιλαρίωνος στο Καϊμακλί.

Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από Πυροσβεστικό Σταθμό Καϊμακλίου με 1 πυροσβεστικό όχημα με το πλήρωμα τους και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 05.37. Το όχημα έπαθε ζημιά στο χώρο της μηχανής. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνήθηκαν σε συνεργασία με την Αστυνομία και η πυρκαγιά φαίνεται να προκλήθηκε από ηλεκτρικό/μηχανικό πρόβλημα.

Check Also

Δεσμοφύλακες: Ομόφωνη απόφαση για επ’ αόριστον απεργία

 Σύμφωνα με δελτίο τύπου της συντεχνίας ΙΣΟΤΗΤΑ, αποφασίστηκε ομόφωνα η συνέχιση της απεργίας των δεσμοφυλάκων. …

Δύο συλλήψεις για υποθέσεις κλοπών

Δύο συλλήψεις για υποθέσεις κλοπών Στη σύλληψη άνδρα ηλικίας 25 ετών και γυναίκας 22 ετών, …