Υπ. Υγείας: Η πολιτική βούληση για τη στήριξη των δημόσιων νοσηλευτηρίων είναι συνεχής και αποδεικνύεται μέσα από έργα

Η πολιτική βούληση για τη στήριξη των δημόσιων νοσηλευτηρίων είναι συνεχής και αποδεικνύεται μέσα από έργα, τόνισε σε γραπτή δήλωσή του ο  Υπουργος Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου

Είμαι υποχρεωμένος να επανέλθω στους ισχυρισμούς που διατυπώνονται περί κατάρρευσης των δημόσιων νοσηλευτηρίων και έλλειψης ενδιαφέροντος από πλευράς Κυβέρνησης. Χωρίς καμία διάθεση για αντιπαράθεση, θα περιοριστώ να επαναλάβω ότι η πολιτική βούληση τόσο του Προέδρου της Δημοκρατίας όσο και η δική μου για τη στήριξη των δημόσιων νοσηλευτηρίων είναι συνεχής και αποδεικνύεται μέσα από έργα.

Από πλευράς μας, αναγνωρίσαμε την ύπαρξη προβλημάτων στα δημόσια νοσηλευτήρια και εργαζόμαστε εντατικά, τόσο το Υπουργείο Υγείας όσο και ο ΟΚΥπΥ, για να τα επιλύσουμε. Αναμένω, ωστόσο, όλους όσοι καθημερινά επισημαίνουν αυτά τα προβλήματα, να συνδράμουν στις προσπάθειες για την αντιμετώπισή τους, αντιλαμβανόμενοι ότι και εκείνοι έχουν ρόλο να διαδραματίσουν στην προσπάθεια για επίλυσή τους και ότι τα όποια προβλήματα επιλύονται μέσα από διάλογο -που εν προκειμένω βρίσκεται σε εξέλιξη- και όχι με από αέρος συγκρούσεις.

Η απάντησή μας προς όσους αμφισβητούν το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για τα δημόσια νοσηλευτήρια βρίσκεται στον ίδιο τον Κρατικό Προϋπολογισμό που παρουσίασε σήμερα ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής ο Υπουργός Οικονομικών. Με τον Προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας -τον ψηλότερο στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας-, και κατ’ επέκταση του ΟΚΥπΥ, να ανέρχεται στο 10% του συνολικού Προϋπολογισμού του Κράτους, και είναι κατά σχεδόν 50% αυξημένος σε σχέση με τον Προϋπολογισμό του 2017, είναι πιστεύω ξεκάθαρο ότι η παρούσα Κυβέρνηση επενδύει έμπρακτα στην Υγεία με ξεκάθαρο πλάνο στήριξης των δημόσιων νοσηλευτηρίων.

Καταληκτικά, θα ήθελα για ακόμα μια φορά να καλέσω όλους, πολιτικές δυνάμεις και συντεχνίες, να στηρίξουν έμπρακτα το πολυσύνθετο αυτό εγχείρημα με ρεαλιστικές θέσεις και σε εποικοδομητικό πνεύμα. Είναι σημαντικό όλοι να αντιληφθούμε ότι ο τομέας της Υγείας δεν αποτελεί πεδίο για αντιπαραθέσεις και εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων, αφού στο τέλος της ημέρας, ο μοναδικός χαμένος από μια συνεχιζόμενη σύγκρουση θα είναι ο Κύπριος ασθενής.

Check Also

Νέα άφιξη μεταναστών – 21 πρόσωπα σε πλοιάριο στο Κάβο Γκρέκο

Share Twitter Νέα άφιξη μεταναστών έθεσε σε κινητοποίηση τις αρμόδιες αρχές. Σύμφωνα με τις πρώτες …

ΕΚΤΑΚΤΟ: Εντοπίστηκαν 36 νέα κρούσματα – Όλες οι λεπτομέρειες

Share Twitter Το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε σήμερα η Μονάδα …