Υπέρ της θέσης Φιγιόν για διεξαγωγή νέων εκλογών τάσσεται ο Σαρκοζί

Επιμένει ο Φρανσουά Φιγιόν, παρά την ήττα του στις περιπετειώδεις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη προέδρου του συντηρητικού κόμματος UMP, ανακοινώνοντας τη συγκρότηση κοινοβουλευτικής ομάδας. Στόχος του, όπως δήλωσε, είναι η διενέργεια νέων εκλογών για την ηγεσία του συντηρητικού κόμματος. Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν, αρνείται να αναγνωρίζει την ήττα του από τον γραμματέας του κόμματος, Ζαν Φρανσουά Κοπέ, στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές και δήλωσε, ότι η κοινοβουλευτική ομάδα θα διαλυθεί όταν αποφασιστεί η επανάληψη των εκλογών.

Στο μεταξύ έκπληξη αποτελεί η δήλωση πριν από λίγο του Νικολά Σαρκοζί περί επανάληψης της διαδικασίας, ενδεχόμενο το οποίο είχε αρχικά απορρίψει. Τώρα δηλώνει πως θα πρέπει να στηθούν και πάλι κάλπες σε μια προσπάθεια να λήξει το ζήτημα και να αρθεί το αδιέξοδο που ταλανίζει και εκθέτει τη γαλλική δεξιά.

Ο Φρανσουά Φιγιόν εξακολουθεί να κάνει λόγο για νοθεία στις εκλογές ενώ σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, πάνω από 100 υποστηρικτές του Φιγιόν ενώνουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να ασκήσουν πιέσουν στη γαλλική Δεξιά για επανάληψη την εκλογικής διαδικασίας.

Check Also

Η πραγματικότητα για τη διαφυγή του Μακαρίου από το Προεδρικό Μέγαρο …

Share Twitter ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ 46 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ – ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΥΠΡΟΥ – Προσωπική μαρτυρία που πρώτη φορά …

46 χρόνια από το προδοτικό πραξικόπημα, της 15ης Ιουλίου 1974

Share Twitter 46 χρόνια έχουν περάσει από τη μαύρη εκείνη μέρα του Ιουλίου Κανένας δεν …