Απάντηση Δένδια σε Κασιδιάρη για τους αστυνομικούς που φρουρούν “στόχους”

340 αστυνομικοί αποδεσμεύτηκαν από τη φύλαξη προσώπων και κτιρίων. Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στην Ελληνική Βουλή από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια.

Ήταν η απάντηση σε ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, που ρωτούσε αν αληθεύουν «πληροφορίες»  ότι «μεγάλος αριθμός αστυνομικών εξακολουθεί να βρίσκεται αποσπασμένος στη φύλαξη επωνύμων προσώπων και πρώην πολιτικών, χωρίς αυτοί να το δικαιούνται ή να το έχουν πραγματικά ανάγκη». Ζητούσε ακριβή ενημέρωση για το ποιος είναι ο ακριβής αριθμός των πρώην βουλευτών, των πρώην υπουργών, των ηθοποιών και άλλων καλλιτεχνών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών, στους οποίους έχουν διατεθεί αστυνομικοί για τη φύλαξή τους.

Από τον περασμένο Αύγουστο έως και τις 3 Νοεμβρίου έγινε η αποδέσμευση των αστυνομικών από τη φύλαξη “στόχων”,πάντησε ο Νίκος Δένδιας.   Διευκρίνισε ότι ο αριθμός των αστυνομικών σε πρόσωπα που «χρειάζονται» προστασία μεταβάλλεται διαρκώς βάσει συνθηκών και ότι «τα στοιχεία αυτά δεν είναι ανακοινώσιμα σε τρίτους , για λόγους ασφαλείας, αφού είναι δυνατόν να λάβουν γνώση τρίτα πρόσωπα. Ειδικά για τους ιδιώτες, είπε ο κ. Δένδιας τα μέτρα προστασίας επανεξετάζονται κάθε τρίμηνο.