Υγεία: Ποιοι έχουν διπλάσιο κίνδυνο να εμφανίσουν υπέρταση

Ερευνητές από Βασιλικό Νοσοκομείο Γυναικών της Μελβούρνης αποκάλυψαν σε πρόσφατη έρευνά τους πως οι νέοι που γεννήθηκαν πολύ πρόωρα έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν υπέρταση, με συνέπεια τον υψηλότερο κίνδυνο μιας ενδεχόμενης καρδιοπάθειας στη μετέπειτα ζωή τους.

Περισσότεροι από 200 ενήλικες, γεννημένοι κατά το διάστημα 1991 – 1992, παρακολουθούνται από τη γέννησή τους στο πλαίσιο της μελέτης της Βικτωριανής Συνεργατικής Μελέτης Νεογέννητων. Πρόκειται για νέους 25 ετών σήμερα, που είχαν γεννηθεί πριν την 28η εβδομάδα της εγκυμοσύνης και με βάρος γέννησης είτε κανονικό είτε μικρότερο των 1000 γραμμαρίων.

Οι νέοι που είχαν γεννηθεί πρόωρα και με μικρότερο βάρος, εμφάνισαν διπλάσιες πιθανότητες υπέρτασης σε σχέση με όσους είχαν γεννηθεί με φυσιολογικό βάρος.

Η Δρ. Anjali Haikerwal, επικεφαλής της έρευνας που δημοσιεύτηκε στο Hypertension, τόνισε τη σημασία των ευρημάτων στην πρόληψη της υπέρτασης στους ανθρώπους με ιστορικό προωρότητας, οι οποίοι πρέπει να ελέγχουν τακτικά την αρτηριακή τους πίεση και να υιοθετήσουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής, ούτως ειπείν ένα υγιές σωματικό βάρος και οπωσδήποτε αποχή από το κάπνισμα, για παράδειγμα.

Η μελέτη αποτελεί σύμπραξη ερευνητών του Βασιλικού Νοσοκομείου Γυναικών της Μελβούρνης , του Ιατρικού Κέντρου Monash και της Βασιλικής Παιδιατρικής κλινικής, οι οποίοι ευελπιστούν σε περισσότερα ευρήματα που θα βοηθήσουν στην μελλοντική υγεία όσων γεννήθηκαν πρόωρα.

Check Also

Εξέταση αίματος εντοπίζει όσους κινδυνεύουν από καρδιά…

Share Twitter Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Newcastle αποκάλυψαν τον τρόπο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί …

Ερευνητές: Το βασικό τρόφιμο που νικά την γήρανση είναι…

Share Twitter Ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Minnesota ανακάλυψαν έναν πιθανώς νέο …