Δείτε πως θα είναι η πρώτη πλωτή πόλη του κόσμου… (Video)

Τα σχέδια για τη δημιουργία της πρώτης πλωτής πόλης του πλανήτη είναι… έτοιμα και το μόνο που μένει να γίνει γνωστό είναι το πού θα χτιστεί.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της Daily Mail, πρόκειται για ένα πρότζεκτ των Ηνωμένων Εθνών, και συγκεκριμένα του τμήματος του Οργανισμού που ασχολείται με τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη, σε συνεργασία με την ιδιωτική Oceanix και το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης.

Το επαναστατικό έργο των Ηνωμένων Εθνών περιλαμβάνει πλατφόρμες που επιπλέουν πάνω στις οποίες θα χτίζονται τα σπίτια.

Θα είναι αρκετά ανθεκτικές ώστε να φιλοξενούν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, ενώ ταυτόχρονα η πλωτή πόλη θα χαρακτηρίζεται από τυπικά χαρακτηριστικά, όπως δημόσιες πλατείες και οι αγορές.

Ο αναπληρωτής διευθυντής του UN-Habitat (το αρμόδιο τμήμα των Ηνωμένων Εθνών) Βίκτορ Κίσομπ ανέφερε: «Οι πλωτές πόλεις ακούγονται σαν μια τρελή ιδέα, αλλά θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε σωτήρια αποτελέσματα αν γίνουν με τον σωστό τρόπο».

Τα σχέδια για τη δημιουργία της πρώτης πλωτής πόλης, όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, ίσως γίνουν πραγματικότητα μέσα στην επόμενη δεκαετία, καθώς οι επιστήμονες επιταχύνουν τις προσπάθειες να σώσουν τις πόλεις που απειλούνται από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας, κάτι που θεωρείται βέβαιο στα πλαίσια της κλιματικής αλλαγής.