Τσαβούσογλου: Ο Ερντογάν είναι ο πρώτος Πρόεδρος που επισκέπτεται την Ελλάδα μετά από 65 χρόνια

O Τούρκος Αντιπρόεδρος Χακάν Τσαβούσογλου δήλωσε σήμερα πως ο πρώτος Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος θα επισκεφτεί την Ελλάδα μετά από 65 χρόνια θα είναι ο Ταγίπ Ερντογάν,

Σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Ανατολού ανέφερε πως η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί τις προσεχείς ημέρες, χωρίς ωστόσο να δώσει ακριβή ημερομηνία, και ότι θα έχει συμπληρωματικό χαρακτήρα των προηγούμενων επαφών στην Ελλάδα.

Αναφερόμενος στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας, μεταξύ των δύο χωρών που θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο είναι ότι υπάρχουν τρία συγκεκριμένα θέματα που θα συζητηθούν. Το πρώτο αφορά στα δρομολόγια επιβατηγών πλοίων από τη Σμύρνη στη Θεσσαλονίκη, το δεύτερο στην κατασκευή σιδηροδρομικής γραμμής ταχείας αμαξοστοιχίας από την Κωνσταντινούπολη στη Θεσσαλονίκη, ενώ το τρίτο στην κατασκευή διασυνοριακής γέφυρας ανάμεσα στους τελωνειακούς σταθμούς των Κήπων και των Ιψάλων.

Ο Χακάν Τσαβούσογλου δήλωσε πως η επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο Ερντογάν στην Ελλάδα θα αναβαθμίσει τις σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών. Υπενθύμισε δε ότι αρχές του Νοέμβρη, ο ίδιος επισκέφτηκε την γενέτειρά του, Κομοτηνή και στο πλαίσιο της επίσκεψης του πραγματοποίησε επαφές σε Αθήνα και Δυτική Θράκη.

Check Also

Κίνα – Κορωνοϊός: Nέα πολιτική κατά της επιδημίας… χαλαρώνουν τους περιορισμούς

Οι κάτοικοι του Πεκίνου γιόρταζαν την απομάκρυνση των χώρων διεξαγωγής τεστ για την covid, ενώ …

H Ρωσία αντιδρά στο πλαφόν στο πετρέλαιο: Αυξανόμενη αβεβαιότητα και υψηλότερο κόστος για τους καταναλωτές

Την έντονη αντίδραση της Μόσχας προκάλεσε το προσωρινό πλαφόν που επιβλήθηκε από τη Δύση στο …