Έργα αντί λόγων

** του Λευτέρη Χριστοφόρου – Αναπλ. Πρόεδρος ΔΗ.ΣΥ. – Ευρωβουλευτής Ε.Λ.Κ

Πιστεύω, ότι στη πολιτική αλλά και σε κάθε έκφανση της ζωής, το αποτέλεσμα είναι που μετρά και όχι τα κενού περιεχομένου συνθήματα και φωνασκίες. Άλλωστε αποτελεί αξίωμα ότι τα έργα είναι ικανότερα των λόγων.

Μέσα στη δίνη της προεκλογικής κυριαρχούν οι μεγαλοστομίες, οι γενικολογίες, οι απεραντολογίες των θα και η ισοπέδωση των πάντων.

Η Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη, μέσα στην πενταετία, μίλησε με το έργο που επιτέλεσε. Ανέμενα ότι η σημερινή Αντιπολίτευση, αλλά και οι υποψήφιοι να επικεντρώνονταν σε αντιπαραβολή έργου και προτάσεων απέναντι στη Διακυβέρνηση Αναστασιάδη, να ασκήσουν την επιβαλλόμενη κριτική για το κυβερνητικό έργο και όχι να καταφεύγουν στην ακατάσχετη, άγονη δημαγωγία και εσχάτως στη λασπολογία.

Αντί συνθημάτων και κραυγών παραθέτω σημειολογικά και συντομογραφικά, μέρος του έργου που επιτεύχθηκε με τη Διακυβέρνηση Αναστασιάδη και καλώ και τους υπόλοιπους να αντιπαραβάλουν το δικό τους έργο, τις δικές τους θέσεις και προτάσεις, αφήνοντας τους πολίτες να κρίνουν με τα δικά τους κριτήρια.

ΠΡΩΤΟΝ. Αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η Κυβέρνηση Αναστασιάδη έσωσε το τόπο από την άτακτη Χρεωκοπία. Πιθανή χρεωκοπία θα σήμαινε μαζικές απολύσεις εργαζομένων, ανεργία 70%, εξαφάνιση μισθών και συντάξεων, πλήρης φτωχοποίηση της χώρας μας, μηδέν επενδύσεις, αρνητική Ανάπτυξη, απόλυτη φτώχεια και δυστυχία με τη πατρίδα μας να παραμένει στα μνημόνια, τη Λιτότητα και το Χάος.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ. Από το 1960, περίπου 50.000 συμπατριώτες μας βρίσκονται εντός των βρετανικών βάσεων, με περιορισμένα δικαιώματα αξιοποίησης των περιουσιών τους. Επί δεκαετίες υφίστανται τεράστιο κόστος εξαιτίας της απαγόρευσης για Ανάπτυξη. Ο Νίκος Αναστασιάδης, για πρώτη φορά από το 1960, κατόρθωσε και πέτυχε συμφωνία με το Πρωθυπουργό Κάμερον για παραχώρηση του δικαιώματος Ανάπτυξης και Αξιοποίησης των περιουσιών των συμπατριωτών μας.

ΤΡΙΤΟΝ. Όλοι χαιρετίζουν την αλματώδη αύξηση του τουρισμού μας τα τελευταία χρόνια και την τεράστια ανάπτυξη στη τουριστική βιομηχανία. Τούτο είναι επίτευγμα της τουριστικής πολιτική της Κυβέρνησης που με την υιοθέτηση πολεοδομικών κινήτρων στη τουριστική βιομηχανία, υπήρξε τεράστια ώθηση στο Τουρισμό καθώς και στην οικοδομική βιομηχανία.

ΤΕΤΑΡΤΟΝ. Η Κύπρος κατατάσσεται στις χώρες που σε ολόκληρη την Ευρώπη διατηρεί τις χαμηλότερες φορολογίες τόσο στα φυσικά πρόσωπα, όσο και στις εταιρείες. Η τεράστια επιτυχία εστιάζεται στο ότι η Κύπρος βρισκόταν σε μνημόνιο και κρίση και η Κυβέρνηση όχι μόνο δεν αύξησε αλλά μείωσε τις φορολογίες. Αρκεί να αναφέρουμε τον Μηδενισμό του Φόρου Ακίνητης Ιδιοκτησίας για όλους τους Πολίτες και είμαστε η μοναδική χώρα που οι πολίτες της, απαλλάχθηκαν από ντο Φόρο Ακίνητης Ιδιοκτησίας.

ΠΕΜΠΤΟΝ. Από το 1974, ίσχυε στο Προσφυγικό κόσμο, μία τεραστίων διαστάσεων αδικία, μία ξεκάθαρη δυσμενής διάκριση μεταξύ ανδρών και γυναικών προσφύγων. Συγκεκριμένα, όσα προσφυγόπουλα είχαν πρόσφυγα πατέρα θεωρούνταν πρόσφυγες και ήταν δικαιούχοι των Προσφυγικών Παροχών. Τα παιδιά των γυναικών Προσφύγων δεν θεωρούνταν πρόσφυγες παραβιάζοντας κάθε αρχή Ισονομίας, Ισότητας, Διάκρισης Φύλων. Η παρούσα Κυβέρνηση απέδωσε δικαιοσύνη και αναγνώρισε τα ίδια δικαιώματα και στις γυναίκες πρόσφυγες και στα παιδιά τους.

ΕΚΤΟΝ. Η Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη πέτυχε να λάβει χρηματοδότηση από τα Διαρθρωτικά Ταμεία, ύψους 1 ΔΙΣ Ευρώ μέχρι το 2020, με σχεδόν μηδενική συνεισφορά, κάτι που καμία άλλη χώρα δεν πέτυχε. Η Κοσμογονία έργων στο τόπο μας είναι αποτέλεσμα της διεκδικητικής πολιτικής Νίκου Αναστασιάδη που εξασφάλισε επιτυχώς αυτή τη σημαντική χρηματοδότηση από την ΕΕ.

ΕΒΔΟΜΟΝ. Όλοι υποστηρίζουν την ανάγκη για καταπολέμηση της Ανεργίας και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. Η Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη έφερε Ανάπτυξη στο τόπο και δημιούργησε νέες θέσεις εργασίας, εργοδότη σε 3000 νέους στην Εθνική Φρουρά, αξιοποιεί προγράμματα της ΕΕ και απασχολεί εκατοντάδες νέους, δημιουργεί προϋποθέσεις και υλοποιεί πολιτικές που αφενός μεν μειώνουν την Ανεργία αφετέρου δε ανοίγουν θέσεις εργασίας.

ΟΓΔΟΟΝ. Η ευαισθησία και η αναγκαιότητα ρηξικέλευθων μεταρρυθμίσεων στο χώρο της υγείας, επί δεκαετίες εκφραζόταν από όλους με ωραίες και εντυπωσιακές θεωρίες και για την εφαρμογή του ΓΕΣΥ υπήρξαν υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα επί όλων των κυβερνήσεων. Η μόνη Κυβέρνηση που μετουσίωσε σε πράξη την μεγάλη αλλαγή στο τομέα της υγείας προς όφελος των ασθενών μας, είναι η Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη.

ΕΝΑΤΟΝ. Επανήλθαν όλες οι περικοπές μισθών και συντάξεων που πραγματοποιήθηκαν επί προηγούμενης διακυβέρνησης. Επανάφερε ακόμη η Κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη το Επίδομα Μάνας προς αναγνώριση της προσφοράς της Κύπριας Μάνας.

ΔΕΚΑΤΟΝ. Όμως η μεγαλύτερη και πιο προχωρημένη κοινωνική πολιτική, από τα πολλά κοινωνικά μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση Αναστασιάδη, είναι το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα. 15.000 και πλέον συμπατριώτες μας με τις οικογένειες τους, που ήταν στο περιθώριο και στη πλήρη φτωχοποίηση, μπορούν να λαμβάνουν εισόδημα που ανέρχεται από 600 Ευρώ μέχρι και 2.000 Ευρώ, μέχρι να μπορέσουν να αποκατασταθούν. Το ίδιο το Ευρωκοινοβούλιο και η Ε.Ε. θεωρεί αυτό το μέτρο ως το πλέον σύγχρονο και επαναστατικό κοινωνικό μέτρο και είμαστε περήφανοι που πρώτη άνοιξε το δρόμο η Κύπρος.

Όταν, λοιπόν, ομιλούν τα έργα, τι χρείαν άλλων μαρτύρων έχομεν, για την απόδειξη ότι αυτή η Διακυβέρνηση είναι Κυβέρνηση Έργων.