Τρόμος! Καθώς κολυμπούσε βρέθηκε «πρόσωπο με πρόσωπο» με δύο… όρκες! (Video)

Μπροστά σε ένα αναπάντεχο θέαμα βρέθηκε πρόσφατα ο Στιβ Μόρις, καθώς έκανε σνόρκελινγκ στα κρυστάλλινα νερά του Κόλπου Πλέντυ, στη βορειοανατολική ακτή του Βόρειου Νησιού της Νέας Ζηλανδίας.

Σύμφωνα με την Daily Mail, o 46χρονος Νεοζηλανδός κολυμπούσε στις 18 Απριλίου στον «Κόλπο της Αφθονίας» (ονομάστηκε έτσι από τον Τζέιμς Κουκ όταν παρατήρησε τα πλούσια αποθεματα τροφίμων των Μαορί της περιοχής), όταν ξαφνικά εντόπισε με την παρέα του σε απόσταση μια ομάδα από οχτώ όρκες. Μετά από κάμποση ώρα, του δόθηκε η ευκαιρία να θαυμάσει από κοντά δύο από τα πανέμορφα πλάσματα, αφού χωρίστηκαν από το κοπάδι και τον πλησίασαν.

Το βίντεο που δημοσιεύει η Daily Mail καταγράφει τη στιγμή που ο Μόρις βρίσκεται αντιμέτωπος αρχικά με μία όρκα, η οποία εμφανίζεται ξαφνικά μπροστά του σε απόσταση αναπνοής.

Μετά από λίγες στιγμές, η όρκα απομακρύνεται, αλλά σύντομα επιστρέφει με… παρέα. Τα δυο κήτη μοιάζουν να περιεργάζονται τον «επισκέπτη» για λίγα δευτερόλεπτα, προτού τελικά κολυμπήσουν μακριά του.

Μετά την αναπάντεχη συνάντηση, ο έμπειρος κολυμβητής δήλωσε σε τοπικά ΜΜΕ ότι «ήταν μια τέλεια μέρα» και ότι ονειρευόταν να του συμβεί κάτι τέτοιο από τότε που ξεκίνησε να κολυμπάει. «Οι όρκες με πλησίασαν πολύ, δεν μας χώριζε ούτε ένα μέτρο. Δεν μου έχει ξανατύχει ποτέ κάτι τέτοιο αλλά το ονειρευόμουν καιρό», είπε ο 46χρονος. Όπως επισήμανε, δεν ένιωσε φόβο βλέποντας τόσο κοντά του τους κορυφαίους θηρευτές της τροφικής αλυσίδας, αλλά μονάχα δέος και σεβασμό για αυτά τα ισχυρά πλάσματα.

«Όταν ξέκοψαν από το κοπάδι τους αισθάνθηκε μια νευρικότητα, όμως μετά συνειδητοποίησα ότι ήθελαν απλώς να πουν ένα “γεια” και απόλαυσα την εμπειρία», συμπλήρωσε ο Νεοζηλανδός.

Check Also

Ο Νίκος Μπάρκουλης μιλά για τον πατέρα του, το μπούλινγκ, το ΤikΤok, το J2US… (Video)

Ο γιος του αείμνηστου Ανδρέα Μπάρκουλη, Νίκος ήταν ένας από τους καλεσμένους του Γρηγόρη Αρναούτογλου. …

Το iPhone έχει επτά «μυστικούς» κωδικούς που ξεκλειδώνουν επιπλέον εφαρμογές (Video)

Αρκετές συσκευές smartphone, είτε πρόκειται για Android κινητό είτε για iPhone, έχουν λειτουργίες οι οποίες …