Το Ισραήλ επικύρωσε τη συμφωνία Κύπρου – Ισραήλ για τα θαλάσσια σύνορα

Το Ισραηλινό κοινοβούλιο ενσωμάτωσε στην ισραηλινή νομοθεσία  τη συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Κύπρου, σε σχέση με τα θαλάσσια σύνορά τους και τις Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες για υπεράκτιες δραστηριότητες.

Σύμφωνα με την ισραηλινή ιστοσελιδα “Globes”, το Υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας διένειμε σήμερα υπόμνημα με τίτλο «Νόμος για τις θαλάσσιες ζώνες».

Όπως αναφέρεται, πρόκειται για μια προκαταρκτική έκθεση, η οποία περιλαμβάνει ένα βασικό μοντέλο για την νομοθεσία του ισραηλινού κοινοβουλίου (Κνεσέτ), με στόχο να δημιουργηθεί το νομικό πλαίσιο για τις δραστηριότητες που επιβλέπονται και ενθαρρύνονται από το κράτος του Ισραήλ στη θάλασσα.

Οι κύριες δραστηριότητες που καθορίζονται σε αυτό το πλαίσιο είναι η έρευνα και παραγωγή φυσικού αερίου, καθώς και οι έρευνες για πετρέλαιο.

Η νομοθεσία ορίζει τα χωρικά ύδατα και την ΑΟΖ που εκτείνεται σε μια απόσταση 200 μιλίων από τις ακτές του Ισραήλ και διαμορφώνεται σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τη Συνθήκη για το Δίκαιο της Θάλασσας, παρόλο που το Ισραήλ δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος της συγκεκριμένης σύμβασης.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας το Ισραήλ έχει μόνο χωρικά ύδατα και όχι ΑΟΖ.

Check Also

Παραλήρημα Ακάρ: Η Τουρκία έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα – Καλό είναι οι Έλληνες να γνωρίζουν κολύμπι

Σε νέες απειλες κατά της Ελλάδας και διαστρέβλωση της ιστορίας προχώρησε ο υπουργός Άμυνας της …

Καντίροφ στους Ρώσους που αρνούνται να πιάσουν τα όπλα – «Είστε δειλοί, όντα δεύτερης κατηγορίας»

Ο Ραμζάν Καντίροφ, ο ισχυρός άνδρας της Τσετσενίας, επαρχίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, καταφέρθηκε χθες Παρασκευή …