Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την απόφαση του Υπουργικού για ανάκληση διαβατηρίων

Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την απόφαση του Υ.Σ. και εκφράζει ικανοποίηση για την υλοποίηση της σχετικής πρότασης της Νέας Στρατηγικής του 2017.

Το Δημοκρατικό Κόμμα χαιρετίζει την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για την ανάκληση ή μη ανανέωση ή μη έκδοση διαβατήριων της Κυπριακής Δημοκρατίας σε πρόσωπα που είτε συμμετέχουν στο ούτω καλούμενο υπουργικό συμβούλιο του ψευδοκράτους είτε αποτελούν μέλη της επιτροπής ανοίγματος Βαρωσίων και οι οποίοι με τις πράξεις ή και τις ενέργειες τους υπονομεύουν την κυριαρχία, την ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα και την ασφάλεια της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατ’ αντίθεση με τις πρόνοιες του Συντάγματος.

Ταυτόχρονα το ΔΗΚΟ εκφράζει την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι έστω και τώρα, υλοποιείται μια από τις πλέον πολυσυζητημένες και σημαντικές εισηγήσεις της Νέας Στρατηγικής του 2017 (σελ.36).

Συγκεκριμένα η Νέα Στρατηγική του Νικόλα Παπαδόπουλου περιελάμβανε την σταθερή θέση του Δημοκρατικού Κόμματος για «αφαίρεση του διαβατηρίου της Κυπριακής Δημοκρατίας από τους «ψευδο-υπουργούς και τους ανώτατους αξιωματούχους του κατοχικού καθεστώτος καθότι είναι αδιανόητο οι προπαγανδιστές της διχοτόμησης να ταξιδεύουν με διαβατήρια της Κ.Δ.»

Η πρόκληση πολιτικού και διπλωματικού κόστους στην τουρκική πλευρά, με τρόπο που η μη λύση να της προκαλεί συνεχή φθορά είναι εξαιρετικής σημασίας ως τακτική άσκησης πίεσης για αλλαγή της απαράδεκτης τουρκικής στάσης.

Αυτό ωστόσο απαιτεί μία ολοκληρωμένη στρατηγική η οποία θα εφαρμόζεται με συνέπεια, μέχρι την επίτευξη του στόχου της. Στο πλαίσιο αυτό το ΔΗΚΟ εισηγείται και την αναστολή λειτουργίας του οδοφράγματος της Δερύνειας.

 

Check Also

Aίθριος ο καιρός με νεφώσεις και σκόνη στην ατμόσφαιρα (live map)

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με παροδικά αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα …

Σημεία δειγματοληψίας για δωρεάν rapid test σε δικαιούχους

Σημεία δειγματοληψίας για διενέργεια rapid test μέσω του προγράμματος του Υπουργείου Υγείας – 28 Νοεμβρίου 2021 Στη …