Το ΑΚΕΛ στηρίζει το δίκαιο αίτημα για κατάργηση του 12% στις συντάξεις

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Ομάδας Πρωτοβουλίας για κατάργηση του 12%

Το ΑΚΕΛ συμφωνεί πλήρως και στηρίζει πλήρως την προσπάθεια που καταβάλλει η Ομάδα Πρωτοβουλίας για κατάργηση του πέναλτι του 12% στις συντάξεις. Αυτό δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου μετά από συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της Ομάδας Πρωτοβουλίας που επισκέφθηκε τα γραφεία της ΚΕ του ΑΚΕΛ.

Καλωσορίζοντας την αντιπροσωπεία ο Στέφανος Στεφάνου υπενθύμισε ότι η αυτή η Ομάδα έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό προσπάθειες για να πείσει την κυβέρνηση για την κατάργηση αυτού του ομολογουμένως άδικου μέτρου που υπάρχει να μειώνεται η σύνταξη όταν κάποιος φεύγει πρόωρα. Σημείωσε ότι σε αυτή την Ομάδα Πρωτοβουλίας συμμετέχουν πολλοί φορείς και οργανώσεις γεγονός που μαρτυρά ότι το αίτημα συνιστά απαίτηση της κοινωνίας. Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ υπενθύμισε ότι το Κόμμα των Εργαζομένων θέτει αυτό το ζήτημα πολύ επιτακτικά από το 2017. «Όλα τα δεδομένα τεκμηριώνουν και στηρίζουν αυτό το δίκαιο αίτημα για τερματισμό του πέναλτι», υπογράμμισε για να παρατηρήσει ότι «δυστυχώς η κυβέρνηση στέκεται απέναντι και δεν δέχεται τον τερματισμό αυτή της αδικίας. Μπροστά σε αυτή την αδικία δεν μπορεί παρά να συνεχιστεί ο αγώνας μέχρι να αλλάξουν τα πράγματα», τόνισε, διαβεβαιώνοντας τους εκπροσώπους της Πρωτοβουλίας ότι το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να συμμετέχει σ’ αυτή την προσπάθεια και να στηρίζει αυτό τον αγώνα για κατάργηση του 12% στις συντάξεις.

Τέλος ο Στέφανος Στεφάνου υπογράμμισε την πλήρη ταύτιση στα αιτήματα και επιχειρήματα και πολύ περισσότερο στην απαίτηση της Ομάδας να υιοθετηθεί αυτή η θέση ώστε να τερματιστεί αυτή η αδικία.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ κάλεσε τον κόσμο να συμμετέχει και στην συλλογή υπογραφών για κατάργηση του πέναλτι στην εκστρατεία που έχει ξεκινήσει η Ομάδα Πρωτοβουλίας.

Check Also

Λευκωσία: Σύλληψη 42χρονης για φωτιά σε μπούκικο

Στη σύλληψη γυναίκας ηλικίας 42 ετών, προχώρησε χθες η Αστυνομία βάσει δικαστικού εντάλματος, στο πλαίσιο …

Καιρός: Κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές βροχές και καταιγίδες από τις 02.00 τα ξημερώματα μέχρι …