Το ΑΚΕΛ καλεί Υπ. Υγείας και ΟΑΥ να δράσουν για τις ελλείψεις στα φάρμακα

Το ΑΚΕΛ σε γραπτή ανακοίνωση, καλεί Υπ. Υγείας και ΟΑΥ να δράσουν ’αμεσα, για τις ελλείψεις στα φάρμακα

«Οι ελλείψεις σε φάρμακα που σημειώθηκαν τις τελευταίες μέρες στον ιδιωτικό τομέα δικαιολογημένα προκαλούν ανησυχία και αναστάτωση στους ασθενείς οι οποίοι είτε δεν βρίσκουν τα φάρμακα τους είτε αναγκάζονται να τα αγοράζουν πολύ ακριβά.

Θεωρούμε απαράδεκτη την ύπαρξη αποθεμάτων στα φαρμακεία του νοσοκομείου ενώ δεν υπάρχουν αποθέματα των ίδιων φαρμάκων στον ιδιωτικό τομέα στα φαρμακεία της γειτονιάς. Δημιουργούνται σοβαρά ερωτηματικά για την ορθή διαχείριση των αποθεμάτων των φαρμάκων.

Το Υπουργείο Υγείας και ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας έχουν ευθύνη να δράσουν άμεσα. Να ενεργήσουν για την εξασφάλιση των απαιτούμενων φαρμάκων, εκεί που οι εισαγωγείς φαρμάκων για τον οποιονδήποτε λόγο δεν καλύπτουν τις ανάγκες και να διοχετευτούν επαρκείς ποσότητες φαρμάκων από το κράτος προς τα ιδιωτικά φαρμακεία. Ο ΟΑΥ πρέπει να διασφαλίσει τη δυνατότητα των ασθενών να προμηθεύονται το αμέσως φτηνότερο φάρμακο. Να προχωρήσει άμεσα σε τήρηση των υποσχέσεων του για αναβάθμιση του λογισμικού ώστε να μπορεί ο φαρμακοποιός να χορηγήσει ανταλλάξιμο φάρμακο.

Όλα αυτά είναι μέτρα που πρέπει και μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα προκειμένου να ανακουφιστούν οι ασθενείς που πλήττονται από τις ελλείψεις φαρμάκων.»

Check Also

ΑΚΕΛ για περιπολίες στη Λήδρας: Η Κυβέρνηση θέλει να αντιγράψει ακροδεξιές κυβερνήσεις

Share Twitter Η Κυβέρνηση θέλει να αντιγράψει ακροδεξιές κυβερνήσεις της Ευρώπης ανέφερε σε δήλωσή του …

Σύσκεψη στο Προεδρικό Οργανώσεων ατόμων με αναπηρία και Υπουργών

Share Twitter Σύσκεψη στο Προεδρικό Οργανώσεων ατόμων με αναπηρία και Υπουργών Ευρείας σύσκεψης με τη …