Τουρκία: Ο Ερντογάν ξεκινάει ξανά την παραγωγή κάνναβης

Τα οικονομικά οφέλη που θα έχει η χώρα από την καλλιέργεια της βιομηχανικής – κλωστικής κάνναβης τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στην ομιλία του σε συμπόσιο για την τοπική αυτοδιοίκηση. Μάλιστα, ο κ. Ερντογάν ανακοίνωσε την έναρξη της παραγωγής δηλώνοντας ότι θα ξεκινήσει στο πλαίσιο της εκστρατείας για τη μείωση της χρήσης πλαστικής σακούλας.

«Εξαλείψαμε την κάνναβη από την Τουρκία και τώρα εισάγουμε κάνναβη από το εξωτερικό. Αν εδώ παράγουμε κάποια πράγματα που φτιάχνονται με κάνναβη είναι από εκείνην που εισάγουμε. Αλλά τώρα, πρώτα ο Αλλάχ, το υπουργείο Γεωργίας μας ξεκινά μια εργασία και θα κάνουμε τα απαραίτητα βήματα για να προχωρήσουμε ξανά στην παραγωγή της».

Ο Τούρκος πρόεδρος, ανέφερε επίσης ότι «ξεκινάει πόλεμο» εναντίον της πλαστικής σακούλας η οποία δεν λιώνει στο χώμα ούτε σε 500, ούτε σε 750, ούτε και σε 1000 χρόνια ενώ συμπλήρωσε πως παλαιότερα χρησιμοποιούσαν σακούλες που γίνονταν από κάνναβη.

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Σαμπάχ, σχολιάζοντας το θέμα, σημειώνει ότι η κάνναβη είναι ένα από τα πιο σημαντικά φυτά και χρησιμοποιείται για την παρασκευή φαρμάκων, χαρτιού και πολλά άλλα προσθέτοντας πως το πρώτο τζιν παντελόνι είχε γίνει από κάνναβη.

Check Also

Δύο βομβαρδιστικά Ρωσικά Sukhoi SU-34 συγκρούστηκαν στον αέρα

Share Twitter Δυο ρωσικά βομβαρδιστικά, τύπου Sukhoi SU-34, συγκρούστηκαν νωρίτερα, την Παρασκευή, στον αέρα, κατά …

Πνίγηκε 14χρονος πρόσφυγας στη Μεσόγειο: Είχε ράψει στα ρούχα του τον έλεγχο του σχολείου του…

Share Twitter Ένας 14χρονος πρόσφυγας, που ξεκίνησε από το Μάλι για να βρει την τύχη …