Τα θέματα ασφάλειας των φυλακών να μην χρησιμοποιούνται για πολιτικές σκοπιμότητες λέει η Διευθύντρια ΚΦ

Απάντησε η διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών, Άννα Αριστοτέλους στην εκπομπή του Άλφα “Ενημέρωση” για την διαρροή των βίντεο του ξυλοδαρμού ενός δεσμοφύλακα από 2 βαρυποινίτες από την Βουλευτή του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου

Συγκεκριμένα, η διευθύντρια των ΚΦ θεωρεί απαράδεχτη την ενέργεια αυτή η οποία “συνιστά ποινικό αδίκημα, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η δικαστική διαδικασία. Παραβιάζει επίσης κάθε κανόνα ασφάλειας των φυλακών. Στο βίντεο φαίνονται ξεκάθαρα τα πρόσωπα και των κρατουμένων και των δεσμοφυλάκων όπως επίσης και οι κλειστοί εσωτερικοί χώροι της φυλακής που είναι ύψιστης σημασίας τα θέματα ασφάλειας για κάθε φυλακή στον κόσμο”.

Παράλληλα τόνισε ότι έχει ζητηθεί από τον Αρχηγό της Αστυνομίας “η άμεση διερεύνηση της υπόθεσης, έχει διοριστεί αξιωματικός της Αστυνομίας για να διερευνήσει. Αυτό που μας λείπει είναι το γεγονός ότι ένα περιστατικό το οποίο έχει γίνει πριν από ένα χρόνο και έχουμε συζητήσει πολλές φορές, να έρχεται αυτό το χρονικό διάστημα ένα βίντεο στην δημοσιότητα το οποίο παραβιάζει σοβαρά θέματα ασφάλειας. Κάτι που δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με ελαφρότητα καθώς είναι πάρα πολύ σοβαρά σε οποιαδήποτε φυλακή στον κόσμο”.

Ερωτηθείς αν το θέμα είναι η διαρροή του βίντεο ή η ουσία του απάντησε πως “για το περιεχόμενο του βίντεο δεν θα ασχοληθώ στο παρόν στάδιο, για τον λόγο ότι το έχουμε συζητήσει πριν από ένα χρόνο. Έχω απαντήσει σε σωρεία αναρτήσεων στα Μέσα Κοινωνικής δικτύωσης όταν είχε ξαναβγεί από το ίδιο άτομο το θέμα αυτό στην δημοσιότητα πριν από ένα χρόνο. Πριν έξι μήνες, επανήλθε πάλι από το ίδιο άτομο και έχω ξανά απαντήσει. Έχουμε απαντήσει γραπτώς σε ερώτημα στην Βουλή για το θέμα αυτό. Το έχουμε συζητήσει. Βρίσκεται σε εξέλιξη δικαστική διαδικασία. Θα αφήσουμε την δικαιοσύνη να αποφασίσει. Θα πρέπει να αφήσουν αυτούς τους ανθρώπους, που είναι εδώ στην φυλακή και παλεύουν για σωφρονισμό τους, να μπορέσουν να επανενταχθούν στην κοινωνία. Και τους δεσμοφύλακες οι οποίοι ασκούν ένα πολύ δύσκολο έργο, να τους αφήσουν απερίσπαστος στους έργο τους και να μην χρησιμοποιούνται, ειδικά τα θέματα ασφάλειας των φυλακών για πολιτικές σκοπιμότητες. Εμείς ενεργούμε με διαφάνεια”.

Check Also

Κορωνοϊός: Εντοπίστηκαν 2,192 νέα κρούσματα

Κορωνοϊός: Εντοπίστηκαν 2,192 νέα κρούσματα Το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει ότι σήμερα, 21 Ιανουαρίου 2022: 3 …

Συντονισμένη επιχείρηση αναγκαστικής επιστροφής 15 υπηκόων του Κογκό

Συντονισμένη επιχείρηση αναγκαστικής επιστροφής 15 υπηκόων του Κογκό Συντονισμένη επιχείρηση αναγκαστικής επιστροφής 15 υπηκόων της …