ΚΕ: Τα πλείστα από αυτά που ακούμε και βλέπουμε καθημερινά είναι επανάληψη γνωστών τουρκικών προκλήσεων

Σε δηλώσεις του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης στο ραδιόφωνο “Ο Λόγος” αναφέρθηκε στην προσπάθεια να προκαλέσουν το δημόσιο αίσθημα το κατοχικό καθεστώς με τους δασμούς, την κατάργηση των βιβλίων ελληνικών και θρησκευτικών αλλά και οι δηλώσεις για την αλλαγή της διαδικασίας των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού.

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο ίδιος ο κ. Χριστοδουλίδης “τα πλείστα από αυτά που ακούμε και βλέπουμε καθημερινά είναι επανάληψη γνωστών τουρκικών προκλήσεων. Πάντα υπήρχε αυτή η σχολή σκέψης στις κατεχόμενες περιοχές με απόψεις οι οποίες, είτε αφορούν το περιεχόμενο της λύσης του Κυπριακού, είτε ζητούσαν να προκαλέσουν προβλήματα στις σχέσεις ε/κ και τ/κ και γενικότερα στην προοπτική επίλυσης του Κυπριακού”.

“Αυτή η εξέλιξη με τα βιβλία υπήρχε και πέρσι και μάλιστα πέρσι είχαν κοπεί 6 βιβλία και φέτος 8. Αυτές οι δηλώσεις του κ. Ντεχτάς είναι γνωστές από τον καιρό του πατέρα του. Είναι η γνωστή προσέγγιση περί δύο κρατών. Δύο είναι τα στοιχεία που θεωρώ ότι αξίζει να συζητηθούν. Φυσικά και όλα αυτά είναι εξελίξεις οι οποίες δεν βοηθούν και γίνονται ενέργειες εκεί και όπου πρέπει. Καταρχήν θεωρώ ότι μέσα στους στόχους του κατοχικού καθεστώτος, μέσα από τέτοιου είδους ενέργειες και δηλώσεις, είναι να προκαλέσουν αντίδραση από πλευράς Κυπριακής Δημοκρατίας, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα σκηνικό που θα καταλήγει στο γεγονός ότι δεν μπορούν να ζήσουν μαζί ε/κ και τ/κ. Σε αυτό η δική μας απάντηση είναι ότι δεν είμαστε ψευδοκράτος. Είμαστε κράτος μέλος της ΕΕ. Φυσικά και θα αντιδράσουμε και αντιδρούμε σε όλες αυτές τις ενέργειες. Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι αναμένουμε να ακούσουμε τους τ/κ που πραγματικά θέλουν επίλυση του Κυπριακού. Ένα μήνυμα προς του τ/κ είναι ότι δεν έχουμε καμία διάθεση, είτε να εμπλακούμε στα εσωτερικά τους, είτε να καθοδηγήσουμε, είτε εμείς να πούμε ως θα αντιδράσουν. Αλλά θέλω να είμαι ξεκάθαρος ότι αναμένουμε να υπάρξει αντίδραση από όλους εκείνους τους τ/κ προς στις ενέργειες όπως της βιώνουμε τις τελευταίες μέρες”.

Ακούστε ολόκληρη την δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου: