Τα δημοτικά σχολεία σε Λευκωσία, Λάρνακα και Αμμόχωστο είναι κλειστά σήμερα

Λόγω των απεργιακών μέτρων που αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ, αντίδρώντας  στην ψήφιση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων του νέου συστήματος διορισμών, τα  δημοτικά σχολεία στις επαρχίες Λευκωσίας, Λάρνακας και Αμμοχώστου, παραμένουν κλειστά σήμερα.

Η δεύτερη φάση των απεργιακών μέτρων θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Πέμπτη, 15 Ιουνίου, στις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού, χαρακτήρισε  τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Καδή, «Εχθρό» της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών. Ο κ. Φυλακτού εξέφρασε έντονη ανησυχία για την τύχη του νέου συστήματος διορισμών στην εκπαίδευση, μετά την έγκριση από τη Βουλή των νέων κανονισμών που κατέθεσε το Υπουργείο.

Ο κ. Φυλακτού ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι οι 350 εκπαιδευτικοί οι οποίοι επηρεάζονται θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη, και με τη στήριξη της οργάνωσης, που θα καταβάλει για κάθε προσφυγή έως και 2.000 ευρώ.

Από την πλευρά του ο Κώστας Καδής ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει επιστροφή και το νέο σύστημα διορισμών θα εφαρμοστεί. Εξέφρασε παράλληλα την αποφασιστικότητα του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει στην υλοποίηση αυτής της απόφασης, που είναι, όπως σημείωσε, μια από τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις στον τομέα της παιδείας των τελευταίων χρόνων.

«Δεν υπάρχει επιστροφή. Το Υπουργείο είναι προσηλωμένο στην εφαρμογή αυτής της μεταρρύθμισης που θα δίνει στο εκπαιδευτικό σύστημα τους ικανότερους και καταλληλότερους εκπαιδευτικούς για τα σχολεία μας και για τα παιδιά μας και προς αυτή την κατεύθυνση σήμερα ανακοινώνουμε τα δεκαπέντε βήματα, τα οποία θα ακολουθήσουν την έγκριση των νομοθετημάτων από την Βουλή», είπε.

Ξεκινάμε λοιπόν, σημείωσε, από σήμερα και φτάνουμε μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου του 2018, οπόταν θα διοριστούν οι νέοι εκπαιδευτικοί στη βάση του νέου συστήματος διορισμών.

Αναφέρθηκε επίσης στη γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας, η οποία ξεκάθαρα αναφέρει ότι οι εκπαιδευτικοί που υπηρέτησαν ή υπηρετούν ως αντικαταστάτες δεν έχουν δικαίωμα μετατροπής της απασχόλησής τους σε αορίστου διαρκείας.

Check Also

Πάφος: Στο νοσοκομείο τέσσερα πρόσωπα μετά από τροχαίο…

Τροχαίο ατύχημα με δύο οχήματα σημειώθηκε χθες το απόγευμα στην Πάφο. Σύμφωνα με την αστυνομία …

Σήμερα αναμένονται μεμονωμένες βροχές και καταιγίδες – Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία

Χαμηλή πίεση επηρεάζει παροδικά την περιοχή. Σήμερα θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις που αρχικά πιθανό να …