Σφυροκοπούνται πόλεις στη Συρία με θύματα παιδιά

Έξι άνθρωποι, ανάμεσα τους και παιδιά είναι τα θύματα της σημερινής  αεροπορικής επίθεση της Συριακής αεροπορίας
στην  πόλη Μάαρετ αλ Νούμαν που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών. Η πόλη αποτελεί στρατηγικό πέρασμα καθώς συνδέει το Χαλέπι με τη Δαμασκό.

Εικόνες από βίντεο δείχνουν άνδρες να απομακρύνουν το άψυχο σώμα ενός νηπίου από κτίριο που ισοπεδώθηκε σε γειτονιά της πόλης Μάαρετ αλ Νούμαν,  η οποία βομβαρδίζεται συνεχώς από αεροπορικές και χερσαίες δυνάμεις του στρατού τον τελευταίο μήνα, οπότε και  ανέλαβαν τον έλεγχο της οι αντάρτες.

Η συριακή αεροπορία βομβάρδισε για μια κόμη φορά θέσεις ανταρτών στα περίχωρα της πόλης Χομς  σε μια προσπάθεια να σπάσει την πολιορκία μιας στρατιωτικής βάσης ανταρτών .

Πηγές της αντιπολίτευσης είπαν ότι η θέση αυτή χρησιμοποιείτο για τον βομβαρδισμό μουσουλμανικών σουνιτικών χωριών κοντά στα σύνορα του Λιβάνου. Δεν υπήρξαν πληροφορίες για απώλειες του συριακού στρατού στη μάχη που σημειώθηκε
ύστερα από την τετραήμερη εκεχειρία που είχε ζητήσει ο διεθνής απεσταλμένος Λαχντάρ Μπραχίμι με την ευκαιρία της γιορτής Έιντ αλ Άντχα και η οποία πολλές φορές παραβιάστηκε στις λίγες ώρες που τελικά διήρκησε.

Η μουσουλμανική γιορτή τελείωσε χθες Δευτέρα με κύμα αεροπορικών επιδρομών σε σουνιτικές περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο των ανταρτών. Ανταλλαγές πυρών και συγκρούσεις σημειώθηκαν σε όλη τη χώρα.

Ο συριακός στρατός έχει αυξήσει τις αεροπορικές επιδρομές σε θέσεις ανταρτών και σε σημαντικές πόλεις, όπως η Δαμασκός και το Χαλέπι.
Στη Δαμασκό, συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ ανταρτών και φιλοκαθεστωτικών Παλαιστινίων που υποστηρίζονται από τον τακτικό στρατό στο μεγάλο προσφυγικό καταυλισμό του Γιαρμούκ που βρίσκεται στη νότια Δαμασκό, όπου ζουν 148.500
Παλαιστίνιοι, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και αντικαθεστωτικοί ακτιβιστές.

Check Also

Σεισμός 5,6 Ρίχτερ σημειώθηκε στο Ιράν

Σεισμός 5,6 βαθμών σημειώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί ανοιχτά του νοτίου Ιράν στον Κόλπο, μετέδωσε …

«Βόμβα» στις ΗΠΑ με την απαγόρευση των αμβλώσεων – «Γυρίσαμε 150 χρόνια πίσω» δήλωσε ο Μπάιντεν

Σε βόμβα στα θεμέλια της φιλελεύθερης δημοκρατίας και των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων στις ΗΠΑ …