Συνεχίζεται το θρίλερ των διαπραγματεύσεων..

Νέα εμπλοκή παρουσιάστηκε στις χθεσινές μαραθώνιες διαπραγματεύσεις των επικεφαλής της τρόικα με τον Υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ανδρέα Μανιτάκη με την τρόικα να ζητά όλο και περισσότερο αίμα απο τους έλληνες πολίτες.Χωρίς την παραμικρή συμφωνία έκλεισε χθες η συζήτηση για τα εργασιακά που αφορούσε στην πρόταση της τρόικα για μείωση των αποζημειώσεων και στην κατάργηση των τριετιών. Στην ουσία η τρόικα ζητά να μειωθεί η αποζημίωση απόλυσης κατά 50% σε όλα τα ποσά, ανεξάρτητα με το εάν θα υπάρχει ή όχι προειδοποίηση. Και μάλιστα να ισχύσει αναδρομικά..Δηλαδή και για αυτούς που έχουν ήδη απολυθεί. Όσον αφορά στις τριετίες, η τρόικα ζητά την κατάργησή τους και τη θέσπιση ενός ενιαίου μισθού αναφοράς. Ενώ, την ίδια ώρα  καταργούνται τα επιδόματα γάμου.

Ωστόσο, τα μέτρα δεν σταματούν εδώ. Η τρόικα εμένει στην πρόταση της για αποχώρηση απο το δημόσιο 15.000 υπαλλήλων, έως το τέλος του χρόνου, πρόταση η οποία και προκάλεσε την εμπλοκή και την αποχώρηση του Ανδρέα Μανιτάκη απο το υπ.Οικονομικών. Σε δηλώσεις του κατα την αποχώρηση του είπε “κάντε λίγο υπομονή. Τα πράγματα θα γίνουν την κατάλληλη στιγμή”.  Ερωτηθείς αν τελικά θα προτιμήσει μειώσεις μισθών, αντί για απολύσεις, απάντησε “προτιμώ να κάνω αυτό που πρέπει να γίνει”.

Και το θρίλερ των μέτρων συνεχίζεται…Στο νέο μνημόνιο θα υπάρχουν μαζί με τα παραπάνω και η κατάργηση του πενθημέρου, η διεύρυνση του ωραρίου λετουργίας των καταστημάτων, το άνοιγμα με μια διάταξη όλων των επαγγελμάτων, οι αλλαγές στη φορολογία που θα επηρεάσουν τα εισοδήματα όλων των πολιτών κατά το 2013 και το 2014 και πολλές άλλες ρυθμίσεις, οι οποίες κάνουν το νέο πακέτο ακόμη πιο επώδυνο και ταυτοχρόνως αμφίβολο ως προς την ψήφισή του απο τη Βουλή.

Το πρόγραμμα των συναντήσεων

Σήμερα, οι τροικανοί θα έχουν συνάντηση το πρωί με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση και τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη, ενώ το απόγευμα θα μεταβούν στο υπουργείο Οικονομικών, όπου θα συναντηθούν με τον υπουργό, Γιάννη Στουρνάρα και τον Χρήστο Σταϊκούρα.

 

Check Also

Eλλάδα: Έτσι απέδρασε η 22χρονη από τη φυλακή που την είχαν ο πατέρας και ο αδελφός της

Με μια «μαφιόζικου» τύπου επιχείρηση κατάφεραν να απαγάγουν την 22χρονη από την Κυψέλη ο πατέρας …

Viral γιαγιάδες στην Κρήτη…τράπερ με «Μελιτζάνα από Αλάνα» (Video)

Επέστρεψαν δυναμικά οι γιαγιαδες από την Κρήτη που κάνουν τράπ και γίνονται viral! Το «Καλοκαίρι …