Συνάντηση Κάμερον- Ρομπάι για τον προυπολογισμό της Ε.Ε

Τον πρόεδρο του Ευρωπαικού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι υποδέχτηκε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον στην πρωθυπουργική κατοικία,στην Ντάουνινγκ Στρίτ για να συζητήσουν το μείζον θέμα του επερχόμενου προυπολογισμού της Ε.Ε.“Έχουμε το μεγάλο ζήτημα του μελλοντικού προυπολογισμού, για τον οποίο είμαι βέβαιος πως θα συζητήσουμε σήμερα, όπως και για το πόσο σημαντικό πιστεύω πως είναι να κρατήσουμε υπο έλεγχο τα κόστη και τις δαπάνες” δήλωσε ο Κάμερον στους δημοσιογράφους λίγο μετά την άφιξη Ρομπάι.

Να σημειώσουμε πως η Βρετανία έχει δηλώσει κατ’επανάληψη πως θα ασκήσει βέτο για τον προυπολογισμό της ΕΕ, σε περίπτωση που οι δαπάνες θα ξεπερνούν το ύψους του πληθωρισμού. Αυτού του είδους οι δηλώσεις εκ μέρους της Βρετανίας έτυχαν των ειρωνικών σχολίων του Γάλλου ευρωβουλευτή Αλέν Λαμασούρ, ο οποίος στις αρχές του Οκτώβρη αναφερόμενος στην εξάντληση των αποθεμάτων του Ευρωπαικού Κοινωνικού Ταμείου δήλωσε πως “Η Βρετανία πιέζει να μειωθούν οι δαπάνες, με αποτέλεσμα να κόβει η ίδια την πίστωση πληρωμών προς τον εαυτό της.”

Την ίδια ώρα και η Δανία, μέσω της πρωθυπουργού της Τόρνινγκ-Σμίτ απειλεί με βέτο στον επερχόμενο προυπολογισμό, με βασικό αίτημα τη μείωση του ποσού συνεισφοράς της χώρας στα κοινοτικά ταμεία.

Τον επόμενο μήνα οι ηγέτες των χωρών της Ε.Ε θα κληθούν να αποφασίσουν για τη συγκρότηση του Ευρωπαικού προυπολογισμού της επόμενης επταετίας.

Check Also

Η Γαλλία θα στείλει «μεγάλες ποσότητες» τεθωρακισμένων στην Ουκρανία

Η Γαλλία θα στείλει «μεγάλες ποσότητες» τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού και τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης στην …

ΗΠΑ: 46 μετανάστες ανασύρθηκαν νεκροί από ρυμουλκό φορτηγού στο Σαν Αντόνιο

Τουλάχιστον 46 άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί μέσα στο ρυμουλκό φορτηγού στο Τέξας, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια …