Στη Κύπρο, τον Μάρτιο, ο Πρίγκηπας Κάρολος και η σύζυγός του

Στη Κύπρο, τον Μάρτιο, ο Πρίγκηπας Κάρολος και η σύζυγός του

Ο Πρίγκιπας της Ουαλίας, Κάρολος, και η Δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα, θα πραγματοποιήσουν επίσημη επίσκεψη στη Κύπρο,  κατόπιν αιτήματος της Βρετανικής Κυβέρνησης.

Ο πρωτότοκος γιος της Βασίλισσας Ελισάβετ και διάδοχος του θρόνου και η σύζυγός του, θα πραγματοποιήσουν επίσημη επίσκεψη στην Κυπριακή Δημοκρατία από την Τετάρτη 18 μέχρι το Σάββατο 21 Μαρτίου 2020.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Βρετανικής Ύπατης Αρμοστείας, «οι Αυτών Υψηλότητες θα πραγματοποιήσουν την πρώτη βασιλική επίσκεψη στο νησί από το 1993, όταν Η Αυτής Μεγαλειότητα Η Βασίλισσα παρέστη στη Σύνοδο των Αρχηγών Κρατών της Κοινοπολιτείας. Η επίσκεψή Των Αυτών Υψηλοτήτων λαμβάνει χώρα κατά την 60ή επέτειο της ανεξαρτησίας της Κύπρου.

Το πρόγραμμα θα τιμήσει τους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Κύπρου και των ανθρώπων τους, την κοινή μας πορεία στην Κοινοπολιτεία και τη σύγχρονη σχέση των χωρών μας σε τομείς όπως η εκπαίδευση και η επιστήμη.

Η επίσκεψη θα αναγνωρίσει επίσης τον ρόλο του ΗΒ ως μεγαλύτερου συνδρομητή στρατευμάτων στην Ειρηνευτική Δύναμη των ΗΕ στην Κύπρο».

Σε δηλώσεις του ο Βρετανός Ύπατος Αρμοστής Στίβεν Λίλι είπε:

«Είμαι ενθουσιασμένος που οι Αυτών Υψηλότητες αποφάσισαν να επισκεφθούν την Κύπρο και ανυπομονών να τις καλωσορίσω εδώ. Πρόκειται για τη σημαντικότερη επίσκεψη από το ΗΒ στην Κύπρο από την επίσκεψη της ΑΜ της Βασίλισσας το 1993.

Εξήντα χρόνια μετά την ανεξαρτησία της Κύπρου, η επίσκεψη αυτή αποτελεί απόδειξη των στενών και διαρκών δεσμών φιλίας μεταξύ των χωρών και των λαών μας και μιας σχέσης που δυναμώνει συνεχώς. Η επίσκεψη θα αποτελέσει επίσης ευκαιρία να αναδειχθούν οι σημαντικοί Κοινοπολιτειακοί δεσμοί ανάμεσα σε όλους τους Κύπριους και το ΗΒ, οι οποίοι είναι εμφανείς σε πολλές από τις κοινές μας αξίες και τους κοινούς μας θεσμούς».

Πρόκειται για την πρώτη κοινή επίσκεψη του Πρίγκιπα Κάρολου και της Καμίλα στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Η επίσκεψη θα επικεντρωθεί στη Λευκωσία και θα περιλαμβάνει επισκέψεις στις περιφέρειες Τροόδους και Λάρνακας όπου Οι Αυτών Υψηλότητες θα αναδείξουν την πλούσια και μοναδική κληρονομιά της Κύπρου στον πολιτισμό, τη γαστρονομία και τη χειροτεχνία.

Ο Πρίγκιπας και η Δούκισσα θα συναντηθούν επίσης με στρατιωτικό προσωπικό και οικογένειες που βρίσκονται στις Βρετανικές Βάσεις.

Θα αναχωρήσουν από την Κύπρο για επίσημη επίσκεψη στο Χασεμιτικό Βασίλειο της Ιορδανίας στις 21 Μαρτίου.

Check Also

ΟΚΥπΥ: Διαψεύδει δημοσιεύματα για ανοιχτό μέτωπο με κυβερνητικούς γιατρούς

Share Twitter ΟΚΥπΥ: Διαψεύδει δημοσιεύματα για ανοιχτό μέτωπο με κυβερνητικούς γιατρούς Σχετικά με διάφορα δημοσιεύματα …

Κορονοϊός: Πως γίνεται στη Κύπρο, η κωδικοποίηση αιτιών θανάτου

Share Twitter Ο Δρ Λοΐζου κατά τη σημερινή ενημέρωση των κρουσμάτων κορονοϊού στη Κύπρο και …