Στη Κύπρο θα γιορτάσουν οι #winelover’s με κυπριακά κρασιά

Από τηs 11 Φεβρουαρίου και για το προσεχές τριήμερο, τα social media ανά τον πλανήτη θα “βομβαρδιστούν” από αναρτήσεις για την Κύπρο και το Κυπριακό κρασί!

Μιλάμε για φωτογραφίες, “check-in”, σχόλια, βιντεάκια κλπ, όπως μόνο η ομάδα #winelover, η πιο δραστήρια διαδικτυακή κοινότητα οινοφίλων ξέρει να κάνει!…

Για όσους δεν γνωρίζουν, η ομάδα #winelover γεννήθηκε στα κοινωνικά μέσα πριν από 5 χρόνια και σήμερα αριθμεί περισσότερα από 23,000 μέλη σε όλο τον κόσμο! Για να γίνει κανείς μέλος, υπάρχει μία και μόνο βασική προϋπόθεση: να αγαπάει το κρασί. Από εκεί και πέρα, δεν υπάρχει μίνιμουμ ή μάξιμουμ στη γνώση και την εμπειρία που πρέπει να έχουν τα μέλη – γι αυτό άλλωστε και στις “τάξεις” της ομάδας βρίσκει κανείς από ερασιτέχνες οινόφιλους, μέχρι οινολόγους, οινοποιούς, γευσιγνώστες και Masters of Wine!

Για να είμαστε ειλικρινείς, βέβαια, δεν είναι όλοι το ίδιο ενεργοί και δραστήριοι. Ο αριθμός, όμως, του “σκληρού πυρήνα” αυξάνεται συνεχώς και αυτό είναι εξαιρετικά ευχάριστο.Έτσι, διοργανώνονται συνεχώς συναντήσεις, “hangouts”, όπως τα λέμε, σε διάφορα σημεία του κόσμου, ταξίδια, δοκιμές, αλλά και συνεχείς διαδικτυακές επαφές για ανταλλαγή γνώσεων ή πληροφοριών.

Εσκεμμένα, η κοινότητα ιδρύθηκε την 14η Φεβρουαρίου – όχι μόνο λόγω του Αγίου Βαλεντίνου και του “έρωτα” που έχουμε όλοι για το κρασί, αλλά και επειδή σε κάποιες χώρες την συγκεκριμένη ημέρα γιορτάζει και ο Άγιος Τρύφων, προστάτης των αμπελουργών και των οινοποιών. Γι αυτό και κάθε χρόνο η ομάδα γιορτάζει την επέτειο της ίδρυσής της σε κάποιο διαφορετικό μέρος του κόσμου.

Κάπου όπου και υπάρχει αμπελο-οινική ιστορία/παράδοση/δραστηριότητα, αλλά και ένα ή περισσότερα μέλη που μπορούν να παίξουν τον ρόλο του διοργανωτή.Έτσι, ως τώρα έχουν γίνει ετήσιοι εορτασμοί στην Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιταλία.

Ted Lelekas & Giannis Krassaki

Check Also

ΠΕΚ: Εκπαιδευτική ημερίδα στον Αγρό

Μέσα στα πλαίσια ενημέρωσης των παραγωγών ενόψει και της εξαγγελίας του Υπουργού Γεωργίας για την …

4η Διεθνής Έκθεση «Μέγας Αλέξανδρος, Ελληνικός πολιτισμός»

Ανοίγει τις πύλες της για το κοινό, η 4η Διεθνής Έκθεση «Μέγας Αλέξανδρος, Ελληνικός πολιτισμός». …