Οι Τούρκοι έστειλαν…ψαράδες στα Ιμια!

Εφευρετικοί είναι οι Τούρκοι, όταν θέλουν να προκαλέσουν την Ελλάδα. Αυτή τη φορά δεν έστειλαν στα Ιμια ούτε τους στρατιωτικούς ηγέτες τους, ούτε και τα μαχητικά τους, αλλά απλούς (;) ψαράδες για να προκαλέσουν συνοδεία σκαφών του τουρκικού λιμενικού.

Αυτό τουλάχιστον υποστήρξε τοτουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων  Ανατολού, προσθέτοντας ότι  οι δυνάμεις ασφαλείας της Τουρκίας αναμένουν στην περιοχή με στόχο να εμποδίσουν πιθανή παραβίαση ελληνικών δυνάμεων στα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Ένα τουρκικό πολεμικό πλοίο αναμένει στα ανοιχτά του Τουργκούτρεϊς της Αλικαρνασού ενώ σκάφη του τουρκικού λιμενικού κάνουν βρίσκονται κοντά στην περιοχή των Ιμίων και πότε πότε κάνουν περιπολίες. Σύμφωνα με τον Ανατολού ενώ τις τελευταίες μέρες δεν επιτρεπόταν στους ψαράδες να ψαρεύουν στην περιοχή με στόχο να αποφευχθεί τυχόν αρνητικό επεισόδιο, σήμερα για πρώτη μέρα θεάθηκαν ψαράδες σε περιοχή κοντά στα Ίμια. Όσο οι ψαράδες βρίσκονταν εκεί δύο σκάφη του τουρκικού λιμενικού έκαναν περιπολίες κοντά στην περιοχή.