Στην φυλακή και ο Αχ. Φλώρος για την υπόθεση Energa-Hellas Power

Προφυλακιστέος κρίθηκε και ο Αχιλλέας Φλώρος, πρόεδρος της εταιρίας Energa, μετά την απολογία του στον ανακριτή κ. Σπ.Γεωργουλέα, για την υπόθεση των ποσών που δεν κατέβαλαν οι δύο εταιρίες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στο Δημόσιο .

Ο Αχιλλέας Φλώρος είναι ο δεύτερος κατηγορούμενος της υπόθεσης των εταιριών παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος Energa-Hellas Power που οδηγείται στη φυλακή, αφού χθές με απόφαση του ανακριτή προφυλακιστέος κρίθηκε και ο επιχειρηματίας Χαράλαμπος Σμυρλιάδης, ενώ αυτή την ώρα στον ανακριτή καταθέτει ο Αριστείδης Φλώρος,( γιός του Αχ. Φλώρου). Το απόγευμα αναμένεται να καταθέσει ο Στέφανος Σαφιάκας, ενώ η κατάθεση του έτερου κατηγορούμενου Βασίλη Μηλιώνη έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο.

Οι υπέυθυνοι των εταιριών, οι οποίοι βαρύνονται με τις κατηγορίες της λαθρεμπορίας και νομιμοποίησης εσόδων απο εγκληματική δραστηριότητα μετά τη συμπληρωματική ποινική δίωξη που τους ασκήθηκε, συνελήφθησαν έπειτα απο ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος τους.

Υπολογίζεται με βάση το κατηγορητήριο πως το Δημόσιο έχει ζημία περί τα 200 εκατομμύρια ευρώ, απο τα ποσά των φόρων και των τελών που δεν κατέβαλαν οι εταιρίες.

 

Check Also

Απεγνωσμένη η Ιταλία για χρήματα: Πουλά ομόλογο στην καρδιά του Αυγούστου

Share Twitter Τον Αύγουστο, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις συνήθως σταματούν την έκδοση χρέους και οι επενδυτές …

Εύβοια: 6 τα θύματα της θεομηνίας – Εντοπίστηκε νεκρή 38χρονη

Share Twitter Εύβοια: 6 τα θύματα της θεομηνίας – Εντοπίστηκε νεκρή 38χρονη Μία 38χρονη γυναίκα …