Στην Κύπρο αύριο ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας του Λιβάνου

Επίσημη διήμερη επίσκεψη πραγματοποιεί αύριο στην Κύπρο ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας του Λιβάνου κ. Yacoub Riad Sarraf.

Ο κ. Yacoub Riad Sarraf θα τύχει επίσημης υποδοχής από τον Υπουργό Άμυνας κ. Χριστόφορου Φωκαΐδη στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ), όπου θα πραγματοποιηθεί κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο Υπουργών και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Στο πλαίσιο της συνάντησης αναμένεται να υπογραφεί Πρόγραμμα Διμερούς Στρατιωτικής Συνεργασίας.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών θα είναι οι διμερείς σχέσεις Κύπρου και Λιβάνου και η γενικότερη κατάσταση ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και η απειλή της τρομοκρατίας, το μεταναστευτικό και η μεγάλη ανθρωπιστική κρίση που έχει προκαλέσει η εξτρεμιστική βία και οι ένοπλες συγκρούσεις.

Με την επίσκεψη αυτή, που πραγματοποιείται λίγες μόνο μέρες πριν την επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στη γειτονική χώρα, ολοκληρώνεται ο κύκλος επαφών του Υπουργού Άμυνας κ. Χριστόφορου Φωκαΐδη με όλες τις γειτονικές χώρες (Αίγυπτο, Ισραήλ, Ιορδανία και Λίβανο) που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες βδομάδες.

Check Also

Συντονισμένη επιχείρηση αναγκαστικής επιστροφής 15 υπηκόων του Κογκό

Συντονισμένη επιχείρηση αναγκαστικής επιστροφής 15 υπηκόων του Κογκό Συντονισμένη επιχείρηση αναγκαστικής επιστροφής 15 υπηκόων της …

Υπ. Υγείας: Στοιχεία νοσηλειών με βάση το ιστορικό εμβολιασμού

Υπ. Υγείας: Στοιχεία νοσηλειών με βάση το ιστορικό εμβολιασμού Στο πλαίσιο των προσπαθειών του Υπουργείου …