Στην Επ. Οικονομικών το νομοσχέδιο συγχώνευσης ΤΕΠ και ΦΠΑ

Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χάρης Γιωργιάδης θα παρουσιάσει σήμερα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών το νομοσχέδιο για την συγχώνευση του Τμήματος Εσωτερικών Προσόδων (ΤΕΠ) και της Υπηρεσίας ΦΠΑ.

Αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση  το ΤΕΠ και Υπηρεσία ΦΠΑ να συγχωνευτούν σε ένα ενιαίο τμήμα με την ονομασία Τμήμα Φορολογίας. Με βάση έγγραφο που κατέθεσε η Κυβέρνηση στην Επιτροπή Οικονομικών, το νομοσχέδιο πρέπει να εγκριθεί πριν την 5η Ιουνίου.

Στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών θα συζητηθεί ο Περί Βεβαιώσεως και Εισπράξεως Φόρων τροποποιητικός νόμος, που αφορά την ποινικοποίηση της μη καταβολής παρακρατηθέντων φόρων και την απόδοση ποινικής ευθύνης σε διευθυντές εταιρείας για τη δόλια υποβολή φορολογικών στοιχείων και τη μη καταβολή οφειλόμενων φόρων, καθώς και την καθιέρωση αυτοφορολογίας, αντικαθιστώντας την επιβεβαίωση των υποβληθέντων φορολογικών δηλώσεων με τον στοχευμένο έλεγχο των αυτοφορολογιών.

Με βάση το έγγραφο της Κυβέρνησης ο νόμος αυτός πρέπει να εγκριθεί μέχρι τις 19 Ιουνίου.

Εξάλλου, στη συνεδρία, θα συζητηθούν εκ νέου οι περί της Δημοσιονομικής Ευθύνης και του Δημοσιονομικού Πλαισίου κανονισμοί.

Check Also

Μαυρογιάννης: Επικοινωνιακό τέχνασμα η μεσολάβηση Αβέρωφ στο πρόβλημα στέγασης φοιτητών ΤΕΠΑΚ

Μαυρογιάννης: Επικοινωνιακό τέχνασμα η μεσολάβηση Αβέρωφ στο πρόβλημα στέγασης φοιτητών ΤΕΠΑΚ Ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου …

Ο Νίκος Νουρής ζήτησε την συνδρομή ΟΥΝΦΙΚΥΠ για ροή μεταναστών από νεκρή ζώνη

Την συνδρομή της ΟΥΝΦΙΚΥΠ για το πρόβλημα των μεταναστευτικών ροών από τα κατεχόμενα μέσω της …