Στα $15 δισ. αυξάνει η BioNTech την εκτίμηση των πωλήσεων από τα εμβόλια

Στα 12,4 δισεκατομμύρια ευρώ (15,1 δισεκατομμύρια δολάρια) για φέτος από 9,8 δισ. ευρώ, αύξησε την εκτίμηση για τις πωλήσεις των εμβολίων Covid-19, η BioNTech, καθώς αυξάνονται οι παραγγελίες από διάφορες χώρες που προσπαθούν να επιταχύνουν τα εμβολιαστικά τους προγράμματα.

Όπως ανακοίνωσε η BioNTech, μαζί με την Pfizer, με την οποία ανέπτυξαν από κοινού το εμβόλιο, έχουν ήδη συνάψει συμβόλαια για την παράδοση περίπου 1,8 δισεκατομμύρια δόσεων του εμβολίου τους φέτος.

«Διευρύνουμε την πρόσβαση σε νέους πληθυσμούς και γεωγραφικές περιοχές και αντιμετωπίζουμε τις αναδυόμενες μεταλλάξεις», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Διευθύνων Σύμβουλος της BioNTech, Ugur Sahin, όπου τόνισε επίσης ότι το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό και έναντι των μεταλλάξεων.

Καθώς η ζήτηση για το εμβόλιό του που αναπτύχθηκε με την τεχνολογία του αγγελιαφόρου RNA, η Pfizer και η BioNTech έχουν επανειλημμένως αυξήσει τους παραγωγικούς τους στόχους, αυξάνοντας παράλληλα τα πιθανά έσοδά τους. Η Pfizer την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι οι συμφωνίες που έχει υπογράψει θα αποφέρουν 26 δισ. δολάρια σε επίπεδο πωλήσεων φέτος – ποσό που μοιράζονται οι δύο εταιρείες. Η BioNTech έχει επίσης έσοδα από άμεσες πωλήσεις.

Η μετοχή της BioNTech σημειώνει κέρδη 8,1% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street.

Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, η BioNTech και η Pfizer δήλωσαν ότι θα παρασκευάσουν έως και 3 δισεκατομμύρια δόσεις του εμβολίου τους φέτος και ακόμη περισσότερες το 2022.

Check Also

Bitcoin – Ελ Σαλβαδόρ: Το ισχυρότερο κρυπτονόμισμα, μια μικρή χώρα…

Από τότε που κυκλοφόρησε το Bitcoin, το πρώτο κρυπτονόμισμα στον κόσμο, οι υποστηρικτές του ισχυρίζονται …

Οι ηγέτες των G7 αποφάσισαν να πολεμήσουν την Κίνα στον αθέμιτο ανταγωνισμό

Πολλαπλώς βρέθηκε η Κίνα στο τραπέζι των συζητήσεων της Συνόδου της G7, με τους ηγέτες …