Άντρος: Προσφυγή στο Δικαστήριο για το όνομα στις Βουλευτικές

Ο ΓΓ της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, μετά την συνάντηση με αντιπροσωπεία του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΔΟΝ, αναφέρθηκε στο θέμα που προέκυψε με το όνομα ΑΚΕΛ – Αριστερά – Νέες Δυνάμεις ενόψει των βουλευτικών εκλογών

Οι απαντήσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ:

Διαδικαστικά πού βρίσκεται το θέμα;

«Έχουμε καταθέσει την σχετική προσφυγή σήμερα το πρωί στο Δικαστήριο και έχουμε παρακαλέσει να εξεταστεί το συντομότερο δυνατό. Πρέπει να πω ότι η ομάδα των νομικών που έχει εργαστεί για την ετοιμασία της προσφυγής είναι συγκρατημένα αισιόδοξη με την έννοια ότι θεωρεί ότι υπάρχουν πάρα πολλά νομικά επιχειρήματα που τείνουν προς την κατεύθυνση της αποδοχής της προσφυγής την οποία έχουμε καταθέσει, ανάλογα με το πως θα κινηθεί το διοικητικό δικαστήριο, γιατί στο διοικητικό δικαστήριο έχει γίνει η προσφυγή θα είναι και οι ενέργειες οι οποίες θα προβούμε περαιτέρω.»

Στόχος είναι αυτή η εκλογική αναμέτρηση να διατηρηθεί το όνομα;

«Σίγουρα θεωρούμε εμείς ότι είναι λανθασμένη η απόφαση της κυβέρνησης και δεν θα πρέπει να επιτραπεί να εφαρμοστεί.»

Θα προλάβετε;

«Πρέπει να προλάβουμε, θεωρώ ότι το δικαστήριο είναι υποχρεωμένο με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να φροντίσει να εκδικαστεί έγκαιρα η υπόθεση, δεν είναι δική μας ευθύνη γιατί απευθυνόμαστε τόσο αργοπορημένα, αντιλαμβάνεστε ότι τώρα έχει τεθεί το θέμα από την κυβέρνηση, τώρα είμαστε υποχρεωμένοι να αντιδράσουμε»

Σ’ αυτή την προσπάθεια νομίζω δεν υπάρχουν άλλο κόμματα, μόνο το ΑΚΕΛ έχει εκφράσει δημόσια την…

«Εκεί συναντήσαμε τον εκπρόσωπο ενός άλλου κόμματος, δεν ξέρω την ακριβή ονομασία από ότι καταλαβαίνω είναι ένα κόμμα ανεξαρτήτων από ότι μου έχει λεχθεί, είχαν τύχει σχετικής έγκρισης από το Υπ. Εσωτερικών και στη συνέχεια η έγκριση που τους είχε δοθεί αποσύρθηκε και προσφεύγουν και εκείνοι μαζί μας στο διοικητικό δικαστήριο.»

Τί ενοχλεί ουσιαστικά το ΑΚΕΛ γύρω από αυτό το θέμα; Αν είναι μόνο του αυτόνομα ΑΚΕΛ όπως το έχει μάθει ο κόσμος από το 1926 και εντεύθεν

«Το κόμμα είναι το ΑΚΕΛ, ο εκλογικός συνδυασμό ήταν το ΑΚΕΛ Αριστερά μέχρι το 1991 και έγινε από το 1991 και μετά ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις, τί ενοχλεί το Υπ. Εσωτερικών ξαφνικά και θέλει να διαφοροποιήσουμε το όνομα; Πήγαμε στο εκλογοδικείο, όταν προέκυψε το θέμα με την έδρα την οποία διεκδικούσε βουλευτής που είχε αποχωρήσει από το κόμμα και το εκλογοδικείο έχει αποφασίσει κάμνοντας αναφορά και στο ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις, δεν καταλαβαίνω λοιπόν γιατί υπάρχει αυτή η απαίτηση να μην δικαιούμαστε να κατέβουμε με το εκλογικό όνομα με το οποίο κατεβαίναμε όλες τις προηγούμενες 16 εκλογικές αναμετρήσεις, είναι και θέμα αξιοπρέπειας.»

Θέλετε να σχολιάσετε λίγο την κατάσταση με την άρση των μέτρων;

«Να πω ότι είναι θετικό το γεγονός ότι από σήμερα μπαίνουμε σε μια νέα περίοδο σε ότι αφορά την εφαρμογή των μέτρων. Ελπίζω και εύχομαι αυτές οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί να μην διαφοροποιηθούν μετά από τις βουλευτικές εκλογές. Χρειάζεται βέβαια πολλή προσοχή και πολλή συμμόρφωση από τον κόσμο, όμως είναι άδικο ειλικρινά και θέλω να το τονίσω αυτό το πράγμα να επιχειρείται από την πλευρά της κυβέρνησης η μετακύληση των ευθυνών για τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται στον κόσμο. Βλέπουμε τι συμβαίνει τις τελευταίες μέρες. Για ακόμα μια φορά η κυβέρνηση πήρε αποφάσεις για τις οποίες δεν μερίμνησε προηγουμένως να διαμορφώσει τέτοιες διαδικασίες και υποδομές που θα επέτρεπαν την εύκολη εφαρμογή τους, με αποτέλεσμα να πληρώνει τις συνέπειες ο κόσμος, που ταλαιπωρείται τις τελευταίες μέρες μέσα σε πολύ αντίξοες συνθήκες. Μέσα σε πολύ ψηλές θερμοκρασίες να περιμένει σε ουρές ατέλειωτες για μερικές ώρες μέχρις ότου μπορέσει να υλοποιήσει εκείνα τα οποία απαιτεί η κυβέρνηση, όταν αποφασίζεις κάτι έχεις και την υποχρέωση να δημιουργείς τις προϋποθέσεις εύκολης εφαρμογής του και ελπίζω και εύχομαι να μην βγει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ή ο αναπληρωτής έστω, να μου πουν ότι το ΑΚΕΛ λαϊκίζει, πλέον τα λέει αυτά και ο ηγέτης του ΔΗΣΥ.»

Έπεσε η πύλη εμβολιασμού πάλι σήμερα το πρωί. Έχετε ζητήσει την παραίτηση του κύριου Κόκκινου;

«Είπαμε από την περασμένη βδομάδα ότι όλοι όσοι έχουν ευθύνες πρέπει να τις αναλάβουν, ξεκινώντας από τον Υπ. Υγείας και πηγαίνοντάς παρακάτω, όμως πρέπει να πω ότι σε αυτή την κυβέρνηση η λέξη ευαισθησία φαίνεται είναι άγνωστη.»

 

 

Check Also

Εντοπίστηκαν πέραν των 5 κιλών κάνναβης – Τέσσερεις συλλήψεις

Εντοπίστηκαν πέραν των 5 κιλών κάνναβης – Τέσσερεις συλλήψεις Μέλη της ΥΚΑΝ διενήργησαν χθες, έρευνα …

Συννεφιασμένος ο καιρός σήμερα – Η πρόγνωση μέχρι την Κυριακή

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη. Σήμερα …