Σταμάτησε μετά απο μέρες η διαρροή πετρελαίου σε πλατφόρμα της Shell στην Αλάσκα

Σταμάτησε η διαρροή από την πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου Kulluk της Shell, η οποία προσέκρουσε σε στεριά κατά τη ρυμούλκησή της από την Αρκτική προς την Αλάσκα πριν από λίγες μέρες, γεγονός που καθιστά ευκολότερη την διαδικασία ρυμούλκησης, ανακοίνωσαν αργά χθες το βράδυ αξιωματούχοι.

Έξι εμπειρογνώμονες επωφελήθηκαν από την μικρή βελτίωση του καιρού για να προσεγγίσουν το κατάστρωμά της, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής ακτοφυλακής Πολ Μέλερ.

Την Δευτέρα, η πλατφόρμα προσέκρουσε στη στεριά όταν το παγοθραυστικό που την ρυμουλκούσε υπέστη μηχανική βλάβη εν μέσω καταιγίδας.  Η πλατφόρμα Kulluk διαμέτρου 81 μέτρων μετέφερε 540.000 λίτρα ντίζελ και 45.000 λίτρα πετρελαίου λίπανσης, δήλωσε η Ντάρσι Σενκλέρ, εκπρόσωπος του κέντρου διοίκησης της ακτοφυλακής που έχει αναλάβει τον χειρισμό του ατυχήματος.

Και τα 18 μέλη του πληρώματος της 290 εκατομμυρίων δολαρίων πλατφόρμας της Shell διασώθηκαν.  Την πλατφόρμα ρυμουλκούσαν προς το Σιάτλ για συντήρηση όταν προσέκρουσε στη στεριά στην ανατολική ακτή του ακατοίκητου νησιού Σιτκαλιντάκ στον Κόλπο της Αλάσκας.

Check Also

Τουρκική εφημερίδα: «Η Ελλάδα δέκα χρόνια αργότερα δεν θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τον τουρκικό στρατό»

Share Twitter «Η Ελλάδα δέκα χρόνια αργότερα δεν θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τον …

Νιγηρία: Οι βιαστές παιδιών θα ευνουχιστούν! Θανατική ποινή σε όποιον βιάσει παιδί!

Share Twitter Οι βιαστές θα ευνουχιστούν χειρουργικά και όποιος βιάσει ένα παιδί θα αντιμετωπίσει τη …