Νοσοκομείο Παναγία,Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία εργαζομένων

Σήμερα στις 12 μμ. θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου ”Παναγία”, Θεσσαλονίκης. Ο λόγος είναι οι μετακινήσεις κλινικών στο νοσοκομείο ”Άγιος Παύλος”,που όπως υποστηρίζουν σημαίνει λουκέτο για το ”Παναγία”.

Παράλληλα την έκπληξή τους εξέφρασαν οι τέσσερις δήμαρχοι της ανατολικής Θεσσαλονίκης για την απόφαση του διοικητή της 4ης ΔΥΠΕ. Οι δήμαρχοι:  Θεοδόσης Μπαγκολίδης, Ιγνάτιος Καΐτετζίδης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος και Ιωάννης Αλεξανδρής, των δήμων : Καλαμαριάς, Πυλαίας-Χορτιάτη-Πανοράματος,Θέρμης και Θερμαϊκου αντίστοιχα, δηλώνουν πως η προάσπιση της δημόσιας υγείας και της καλής λειτουργίας των υποδομών της αποτελεί πρωταρχικό τους καθήκον, ιδιαίτερα στην δύσκολη σημερινή κατάσταση.

Σε σχετική ανακοίνωσή τους οι δήμαρχοι αναφέρουν: Η ενέργεια αυτή στοχεύει στη δημιουργία τετελεσμένων γεγονότων, σημαίνει τον κατακερματισμό μιας Νοσοκομειακής καθ’ όλα λειτουργικής μονάδας υγείας που τη διαλύουν την ώρα που εφημερεύει και σηματοδοτεί το οριστικό κλείσιμο του Νοσοκομείου “Παναγία” στο άμεσο χρονικό διάστημα.

Το Νοσοκομείο “Παναγία”, που λειτουργεί σε ενοικιαζόμενο οίκημα από 40 χρόνια, πρέπει να συνεχίσει τη λειτουργία του, να ενισχυθεί σε απαραίτητο προσωπικό και κάποιες υποδομές. Η σαλαμοποίησή του Νοσοκομείου “Παναγία” ισοδυναμεί με κλείσιμο του νοσοκομείου αυτού και υποβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους της Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Ενώ τέλος ζητούν από τον αρμόδιο υπουργό:

  • Την άμεση και οριστική απόσυρση των μέτρων για μεταφορά των κλινικών από το Νοσοκομείο “ΠΑΝΑΓΙΑ” στο Γ.Ν. “Αγ.Παύλος” και τη λήψη μέτρων για ενίσχυση της καλής και εύρυθμης λειτουργίας του Νοσοκομείου “Παναγία”
  • Σαφείς και έμπρακτες δεσμεύσεις από τον υπουργό Υγείας και τον ΔΥΠΕάρχη που να οδηγούν με σύντομο χρονοδιάγραμμα στην ανέγερση νέας πτέρυγας στο Γ.Ν. “Αγ.Παύλος” με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα (ΕΣΠΑ).