Σοκ! Τοκογλύφοι ζητούν γυμνές selfies ως εγγύηση από δανειολήπτριες! (Photos)

Εκατοντάδες νεαρές Κινέζες έχουν δει με τρόμο τους τελευταίους μήνες γυμνές φωτογραφίες τους να δημοσιεύονται online, επειδή καθυστέρησαν να πληρώσουν κάποια δόση από δάνειο που έλαβαν διαδικτυακά, μέσω μιας 1πλατφόρμας που ζητά ως εχέγγυο… τολμηρές selfies.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα, οι τοκογλύφοι φαίνεται πως ζήτησαν από τις εν λόγω κοπέλες (στην πλειοψηφία τους φοιτήτριες) να στείλουν μια γυμνή φωτογραφία τους, στην οποία θα κρατούσαν μάλιστα και την ταυτότητά τους, ως «εγγύηση» προκειμένου να τους χορηγηθεί το εν λόγω δάνειο.

Όπως μεταδίδει το δίκτυο Huanqiu.com. ένα τεράστιο αρχείο με περισσότερες από 1.000 γυμνές ή ημίγυμνες φωτογραφίες γυναικών δημοσιεύτηκε σε κινεζικούς ιστότοπους την περασμένη εβδομάδα, κάτι που επιβεβαιώνει ότι η εν λόγω πρακτική γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής

Οι ντροπιαστικές αυτές συναλλαγές πραγματοποιούνται μέσω του Jiedaibao, μιας διαδικτυακής πλατφόρμας δανεισμού peer-to-peer, που επιτρέπει στον χορηγό του δανείου να θέσει όποιον όρο θέλει στον δανειολήπτη. Παρά τον σάλο που έχει προκληθεί στην ασιατική χώρα, δεν έχει καταστεί ακόμα δυνατό να εντοπιστεί η πηγή (ή οι πηγές) της διαρροής των γυμνών φωτογραφιών.

Η είδηση ότι χορηγούνται διαδικτυακά δάνεια στην Κίνα και σε άλλες χώρες με εχέγγυα γυμνές φωτογραφίες είχε δει ξανά το φως της δημοσιότητας τον περασμένο Ιούνιο. Τότε μάλιστα, αρκετές γυναίκες είχαν καταγγείλει ότι οι τοκογλύφοι τις εκβίαζαν ότι θα προσέγγιζαν τους γονείς τους για να τους δείξουν τις φωτογραφίες ή ότι θα τους έλεγαν ότι η κόρη τους χρειαζόταν λεφτά για να κάνει έκτρωση, προκειμένου να τις αναγκάσουν να πληρώσουν υπέρογκους τόκους για τα δάνεια που είχαν λάβει.
2 3 4 5 6

Check Also

Η Κίνα εκτόξευσε δοκιμαστικά υπερηχητικό πύραυλο

Η Κίνα δοκίμασε μια νέα διαστημική δυνατότητα, εκτοξεύοντας υπερηχητικό πύραυλο σε τροχιά, έγραψε χθες η …

Αυστραλία: Στο …εμβολιαστικό κέντρο τα κοάλα

Κάπου 400 κοάλα θα εμβολιαστούν για τη χλαμύδια στο πλαίσιο δοκιμής που ερευνητές εκφράζουν την …