Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των Κυπριακών εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο “Άφησε ερωτήματα να αιωρούνται” και γράφει ότι δεν ξεκαθάρισε το τοπίο από το διάγγελμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος δεσμεύθηκε ότι η λύση θα ικανοποιεί τις προσδοκίες του λαού. Στο δεύτερο θέμα του πρωτοσέλιδου, προβάλλει δηλώσεις του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ, Εσπεν Μπαρθ Εϊντε ότι γνωστοποιήθηκε η ημερομηνία της διάσκεψης αλλά δεν καθορίστηκε πότε θα τελειώσει και ότι “αν χρειαστεί μπορεί να γίνει μια διακοπή ή μια παύση και μετά να επανέλθουμε”. Αναφέρει επίσης ότι θετικές χαρακτηρίζει τις εξελίξεις ο ΔΗΣΥ, ενώ το ΑΚΕΛ, που υποστηρίζει τη διαδικασία των συνομιλιών, τηρεί επιφυλακτική στάση.

Αλήθεια: Με τίτλο “Καλημέρα 2017 καλημέρα λύση” γράφει στο κύριο της θέμα ότι το όνειρο 42 χρόνων θα γίνει πραγματικότητα αν η τουρκική πλευρά εφαρμόσει όλα όσα συμφωνήθηκαν προψές στο δείπνο. Γράφει επίσης ότι παρουσιάζοντας τον προϋπολογισμό του 2017 στη Βουλή, ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης ανέφερε ότι ο Συνεργατισμός θα επιστραφεί στους πολίτες. Αλλού δημοσιεύει φωτογραφία από το Τρόοδος και αναφέρει ότι μετά τα πρωτοβρόχια την εμφάνισή τους έκαναν χθες και τα πρώτα χιόνια στο Τρόοδος.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο  “Μαραθώνιος για τη Γενεύη” ότι μετά τη συμφωνία για επανέναρξη των συνομιλιών, αρχίζει από Δευτέρας η πρώτη φάση εφαρμογής του οδικού χάρτη με συζητήσεις στη Λευκωσία. Η Λευκωσία μιλά για πολυμερή, για πενταμερή μιλούν οι Τουρκοκύπριοι και παραπέμπουν στον ΟΗΕ. Γράφει επίσης ότι ένεση τριών εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης, στα πλαίσια της δέσμης κινήτρων που θα ισχύσουν πριν την εφαρμογή της αυτονόμησης. Γράφει επίσης ότι ο καθορισμός ανώτατου ορίου ηλικίας για πρόσληψη στην Αστυνομία δεν παραβιάζει το κοινοτικό δίκαιο, αποφάνθηκε το Δικαστήριο της ΕΕ.

Χαραυγή: Με τίτλο  “Δεκέμβρης εντατικών διαβουλεύσεων” γράφει ότι οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων καλούνται να αξιοποιήσουν τη νέα συγκυρία με στόχο τη λύση και να εργαστούν σκληρά μέχρι τις 9 Ιανουαρίου οπόταν θα μεταβούν στη Γενεύη για να κλείσουν τα εκκρεμούντα θέματα. Γράφει επίσης ότι ο Υπουργός Οικονομικών, στην παρουσίαση χθες στη Βουλή των προϋπολογισμών, μίλησε για οικονομικούς ρυθμούς που βελτιώνονται, ενώ, όπως αναφέρει η εφημερίδα, την ίδια στιγμή βαθαίνει η ανισότητα. Γράφει αλλού ότι στην έκθεσή του ο Γενικός Ελεγκτής διαπιστώνει ατασθαλίες σε δήμους και Συμβούλια Αποχετεύσεων.

Cyprus Mail: Με τίτλο  “Κάλεσμα για ενότητα, σε ακτίνα συμφωνίας” προβάλλει στο κύριο της θέμα το διάγγελμα του Προέδρου της Δημοκρατίας χθες βράδυ, με το οποίο καλεί τις πολιτικές δυνάμεις να αποφύγουν τις όποιες ατεκμηρίωτες ερμηνείες και τοποθετήσεις γιατί προκαλείται σύγχυση στο λαό. Προβάλλει επίσης την έκθεση για την τοπική αυτοδιοίκηση του Γενικού Ελεγκτή ο οποίος διαπιστώνει ότι οι δήμοι ξοδεύουν πέραν από τις δυνάμεις τους. Αλλού γράφει για Αιγύπτιο ο οποίος προσελκύει μέλισσες που σχηματίζουν στο πρόσωπό του γένι, ώστε να μπορέσει να διδάξει στους Αιγύπτιους τα οφέλη από τις μέλισσες.