Σε τεταμένο κλίμα συνεδρίασε η Επ. Εργασίας για τη κρίση στη Παιδεία

Σε τεταμένο κλίμα συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας για την κρίση στον χώρο της Παιδείας. Η συζήτηση θα συνεχιστεί αύριο σε κοινή συνεδρίαση με την Κονινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας.

Παρόντες στη συνεδρία ήταν ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης και οι εκπρόσωποι των ηγεσιών των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εκπαιδευτικών.

Ο Πρόεδρος της Βουλής,  απηύθυνε έκκληση προς όλες τις πλευρές να σεβασμό καθώς το ζητήμα της Παιδείας είναι το «δεύτερο σημαντικότερο μετά το Κυπριακό».

Οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων στη διάρκεια της συνεδρίας της Επιτροπής Εργασίας της Βουλής, πρότειναν την παγοποίηση των τεσσάρων προτάσεων που προκάλεσαν την αντίδραση των εκπαιδευτικών οργανώσεων ούτως ώστε να αρθούν τα όποια μέτρα έχουν ανακοινωθεί ή θα ανακοινώνονταν στον τομέα της Παιδείας.

Ο Υπουργός Παιδείας είπε  ότι ως κυβέρνηση δεν θα αποσύρει τις τέσσερις προτάσεις στο παρόν στάδιο, διότι τη Δευτέρα ανοίγουν τα σχολεία, η στελέχωση έγινε στη βάση των τεσσάρων αποφάσεων και η οποιαδήποτε αλλαγή αυτή τη στιγμή γίνει, θα προκαλέσει αναστάτωση.

Μίλησε για απρεπή συμπεριφορά των εκπαιδευτικών. Όπως ανέφερε πρόθεση της κυβέρνησης ήταν σε περίπτωση που δεν ολοκληρωνόταν ο διάλογος με τις ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ, να δίνονταν παράταση μιας εβδομάδας προκειμένου να φτάσουν σε συμφωνία. Ωστόσο, όπως είπε «δεν το δέχθηκαν και χτυπούσαν τα χέρια στα τραπέζια και μιλούσαν με απρεπείς χαρακτηρισμούς».

Υποστήριξε επίσης ότι η κυβέρνηση δεν έλαβε «ετσιθελικά αποφάσεις» και πως είχε δοθεί χρόνος για διάλογο.

Σε δηλώσεις του προς τα ΜΜΕ ο πρόεδρος της επιτροπής Εργασίας Ανδρέας Φακοντής ανέφερε ότι τέθηκε εισήγηση για συνέχιση της συζήτησης με Κοινή συνεδρία Επιτροπής Παιδείας και Εργασίας παρουσία Χαμπιαούρη τις επόμενες ημέρες.

Check Also

ΥΜΕΕ: Σύσταση ερευνητικής επιτροπής για την ΑΛΚ

Share Twitter Ανακοίνωση Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων για τη σύσταση Ερευνητικής Επιτροπής για την …

ΕΛΑΜ για τα τουρκικά F16: Οι κατακτητές έστειλαν τη δική τους απάντηση

Share Twitter ΕΛΑΜ για τα τουρκικά F16: Οι κατακτητές έστειλαν τη δική τους απάντηση Μηνύματα …