Σε μείωση της θητείας θα προχωρήσει το ΥΠΑΜ

Με πιλοτικό πρόγραμμα θα προχωρήσει το ΥΠΑΜ σε μείωση της θητείας

Μέσα από ένα πιλοτικό πρόγραμμα που θα εξυπηρετεί τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί, το Υπουργείο Άμυνας θα προσπαθήσει να φτάσει στη μείωση της στρατιωτικής θητείας, δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο κ. Φωτίου προέβη σε δηλώσεις για το θέμα μετά τη συνάντησή του με το ΕΥΡΩΚΟ και ερωτηθείς εάν η Κυβέρνηση εξετάζει σχέδιο για μείωση της θητείας, και απάντησε ότι αυτό βρίσκεται στο προεκλογικό πρόγραμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά ο ίδιος έχει θέσει κάποιες προϋποθέσεις.

“Η πρώτη προϋπόθεση είναι ότι δεν θα επηρεαστεί το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων μας. Η δεύτερη προϋπόθεση, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη την οικονομική κρίση και τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στον τόπο μας όσον αφορά την οικονομία”, είπε.

“Σε εκείνο που πρέπει να επικεντρωθούμε”, συνέχισε, “είναι να μην επηρεαστεί το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας”.

Ερωτηθείς πότε θα εφαρμοστεί αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα, ο κ. Φωτίου είπε ότι στο παρόν στάδιο «είμαστε σε μια περίοδο μελέτης και σχεδιασμού και πολύ σύντομα θα είμαστε έτοιμοι να ανακοινώνουμε το πώς θα προχωρήσουμε».

Check Also

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον Βοηθό ΓΓ των ΗΕ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Βοηθό Γενικό …

Δεύτερη συνάντηση Καρογιάν – Χριστοδουλίδη – Στο επίκεντρο το Κυπριακό

Δεύτερη συνάντηση Καρογιάν – Χριστοδουλίδη – Στο επίκεντρο το Κυπριακό Κυπριακό, ενέργεια, άμυνα και γεωπολιτικά …