Σεούλ: Στην ουρά από τις 5 το πρωί, για μία… τσάντα Chanel (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι φήμες που κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο ότι επίκεινται αυξήσεις στις τιμές του Οίκου Chanel είχαν ως αποτέλεσμα πελάτες, φορώντας τις απαραίτητες μάσκες, να αρχίσουν να φθάνουν έξω από το κατάστημα στις 5 το πρωί.

Το στυλ στην Νότια Κορέα υπερνικά την όποια φοβία για κορονοϊό. Περισσότεροι από 100 πελάτες περίμεναν στην ουρά για να μπουν στο κατάστημα της Chanel  στη Σεούλ, αδιαφορώντας για τις ανησυχίες για πιθανό δεύτερο κύμα κρουσμάτων κορονοϊού, καθώς ήθελαν να προλάβουν τις επικείμενες αυξήσεις των τιμών. Οι Νοτιοκορεάτες συρρέουν στα καταστήματα πολυτελών ειδών μετά την σταδιακή άρση των μέτρων περί κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Όπως αναφέρει το Reuters, η ουρά δημιουργήθηκε, ενώ πάνω από 100 νέα κρούσματα της COVID-19 που συνδέονται με τα νυχτερινά κλαμπ της Σεούλ δημιούργησαν ανησυχία για νέο κύμα, σε μια χώρα που από πολλούς θεωρείται παράδειγμα προς μίμηση.

Οι φήμες που κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο ότι επίκεινται αυξήσεις στις τιμές του Οίκου Chanel είχαν ως αποτέλεσμα πελάτες, φορώντας τις απαραίτητες μάσκες, να αρχίσουν να φθάνουν έξω από το κατάστημα στις 5  τα ξημερώματα και σε κοντινή απόσταση ο ένας από τον άλλο να σχηματίζουν μια μεγάλη ουρά γύρω από το πολυκατάστημα Lotte στο κέντρο της Σεούλ. Αυτοί που στέκονταν στην ουρά πήραν αριθμό προτεραιότητας για να μπουν στο κατάστημα που άνοιγε στις 10.30 τοπική ώρα. Η Λι Τζι-γεόν, 54 ετών, δήλωσε ότι έφθασε έξω από το κατάστημα στις 7.30 το πρωί και ότι ο μελλοντικός γαμπρός της βρισκόταν σε άλλο πολυκατάστημα για να αγοράσει μια τσάντα Chanel για την κόρη της ως δώρο για τον γάμο τους, που λόγω του κορονοϊού μεταφέρθηκε για την επόμενη χρονιά από φέτος τον Νοέμβριο.

 

«Έχουμε πάει στο κατάστημα της Chanel αρκετές φορές πριν και προβληματιζόμασταν εάν θα την αγοράζαμε ή όχι. Αλλά μιας και οι τιμές θα αυξηθούν, αποφασίσαμε να την αγοράσουμε τώρα», δήλωσε η Λι. Πολλοί Νοτιοκορεάτες προσφέρουν τσάντες πολυτελείας ως δώρα σε γάμους, μεταξύ των οποίων και ένας άνδρας που στεκόταν στην ουρά και δήλωσε πως και ο δικός του γάμος αναβλήθηκε. Εκπρόσωπος δημοσίων σχέσεων της Chanel στη Σεούλ δήλωσε ότι η εταιρεία αύξησε τις τιμές στη γαλλική αγορά την Δευτέρα και ότι οι τιμές θα αυξηθούν και σε όλες τις άλλες αγορές της.

«Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς για τις εταιρείες μεταποίησης και τους προμηθευτές μας, είναι σημαντικό για τη Chanel να συνεχίσει να τους στηρίζει με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο», ανέφερε η εταιρεία, που εδρεύει στο Παρίσι, σε ανακοίνωση. Το πολυκατάστημα Lotte ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις ειδών πολυτελείας αυξήθηκαν κατά 30% από την 1η έως τις 10 Μαΐου συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ξεπερνώντας τις συνολικές πωλήσεις.

«Τα προϊόντα πολυτελείας σημείωσαν ασυνήθιστα υψηλή αύξηση στις πωλήσεις συγκριτικά με άλλα προϊόντα», δήλωσε ο εκπρόσωπος Μουν Χο-ικ. «Υπάρχουν δύο με τρεις φορές περισσότεροι άνθρωποι απ’ ό,τι συνήθως που περιμένουν στην ουρά».

Πηγή βίντεο: Reuters

Πηγή πληροφοριών: Reuters, ΑΠΕ

Check Also

Αυστραλία: Ένοπλος άνοιξε πυρ στο αεροδρόμιο της Καμπέρας… συνελήφθη (Video)

Το αεροδρόμιο της Καμπέρας, της πρωτεύουσας της Αυστραλίας, εκκενώθηκε και ένας άνδρας συνελήφθη αφού πυροβολισμοί …

Ζελένσκι: Ούτε στον Ψυχρό Πόλεμο δεν υπήρχε η αυξημένη πυρηνική απειλή που επιβάλει τώρα η Ρωσία

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε το βράδυ του Σαββάτου τη Δύση να επιβάλει κυρώσεις …