Σαγκάη: 1.500 drones έφτιαξαν στον ουρανό κωδικό QR και φιγούρες video game (Videos)

Τα drones έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια και οι εφαρμογές της (σχετικά) νέας αυτής τεχνολογίας είναι πολυάριθμες σε διάφορους τομείς, από την ασφάλεια και την καταγραφή δεδομένων, μέχρι την αναψυχή.

Μία χρήση όμως των drones που σίγουρα δεν έχουμε συνηθίσει είναι η «επιστράτευσή» τους για τη δημιουργία τεράστιων κωδικών QR… στον ουρανό. Προκειμένου να γιορτάσει την επέτειο του «Princess Connect: Re Drive», ενός ιαπωνικού role-playing game, η εταιρεία που το ανέπτυξε (Cygames) αποφάσισε να δημιουργήσει ένα αξιομνημόνευτο σόου με drones στον ουρανό της Σαγκάης.

Κατά τη διάρκεια του event, 1.500 drones απογειώθηκαν για να συμμετάσχουν σε έναν πρωτότυπο και δημιουργικό «χορό» πάνω από τα ψηλά κτίρια της πόλης. Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη σχημάτισαν διαδοχικά γραπτά μηνύματα, φιγούρες από το παιχνίδι αλλά και το λογότυπο της εταιρείας.

Στο τέλος της επίδειξης, τα drones σχημάτισαν έναν μεγάλο κωδικό QR στον ουρανό, τον οποίο οι παίκτες μπορούσαν να σαρώσουν με τα κινητά τους, όπως με τους κανονικούς κωδικούς αυτού του είδους. Ο κωδικός αυτός οδηγούσε σε έναν σύνδεσμο με περισσότερες πληροφορίες για το παιχνίδι, που τους επέτρεπε να το κατεβάσουν και να το εγκαταστήσουν στα κινητά τους.

Check Also

Κένυα: Αστυνομικός σκότωσε τη γυναίκα του κι άλλους πέντε ανθρώπους και αυτοκτόνησε

Κενυάτης αστυνομικός σκότωσε σήμερα έξι ανθρώπους στην πρωτεύουσα της Κένυας Ναϊρόμπι και μετά αυτοκτόνησε, σύμφωνα …

Ο αστεροειδής Νηρέας πλησιάζει τη Γη – Γιατί η NASA τον χαρακτηρίζει «δυνητικά επικίνδυνο»

Δεν είναι σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας, είναι πραγματικότητα. Ένας αστεροειδής με όνομα «4660 Νηρέας», ο …