Σάλος με το τραγούδι της Eurovision – Τι απαντά το ΡΙΚ

Σάλος με το τραγούδι της Eurovision – Τι απαντά το ΡΙΚ

Αναστάτωση προκλήθηκε στο ΡΙΚ με αφορμή την επιλογή τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον 65ο Διαγωνισμό της Eurovision που θα πραγματοποιηθεί στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας με τίτλο “El Diablo” (Ο Διάβολος) και ερμηνεύτρια την Ελληνίδα τραγουδίστρια Έλενα Τσαγκρινού.

Για το τραγούδι, έχουν ξεσπάσει έντονες αντιδράσεις σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο.

Πολίτες μάλιστα δημιούργησαν διαδικτυακό ψήφισμα με το οποίο ζητούν την ακύρωση της συμμετοχής προβάλλοντας το επιχείρημα ότι «η συμμετοχή της Κύπρου στο Διαγωνισμό της Eurovsion με το τραγούδι EL DIABLO είναι σκανδαλώδης για εμάς τους Χριστιανούς. Ενώστε μαζί μας τη φωνή διαμαρτυρίας».

Η Αστυνομία δέχθηκε αναφορές από το ΡΙΚ οι οποίες κάνουν λόγο για απανωτά απειλητικά τηλεφωνήματα που φθάνουν στο Ίδρυμα.

Σε ανακοίνωσή του, το κρατικό κανάλι αναφέρει πως «το τραγούδι το οποίο θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον 65ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, εξιστορεί την περιπέτεια μιας κοπέλας που βρίσκει τον εαυτό της δέσμια σε μια σχέση εκμετάλλευσης μ’ έναν αλήτη, εξού και τον αποκαλεί «El diablo».

«Πρόκειται για την αιώνια πάλη του κακού με το καλό. Μέσα από αυτή την προβληματική σχέση με σύνδρομα Στοκχόλμης (To σύνδρομo της Στοκχόλμης είναι μια σύνθετη ψυχολογική κατάσταση κατά την οποία το θύμα αρχίζει και τρέφει συναισθήματα συμπάθειας ή/και αγάπης προς το θύτη του) και παρά την παράνοια που βιώνει, στο τέλος λάμπει πάντα η αλήθεια, όπου αποζητά βοήθεια για έξοδο και αποτίναξη των δεσμών σε μια πορεία για ελευθερία. Ειδικά στις μέρες μας, ευελπιστούμε το τραγούδι και η σωστή του ερμηνεία να αποτελέσουν έμπνευση όχι μόνο για γυναίκες αλλά για οποιονδήποτε βιώνει παρόμοιες καταστάσεις».

 

Check Also

Έλεγχοι της Αστυνομίας για παραβίαση των μέτρων – 123 καταγγελίες

Έλεγχοι της Αστυνομίας για παραβίαση των μέτρων – 123 καταγγελίες Η Αστυνομία το τελευταίο 24ω …

Αστυνομία: 11 οδηγοί εντοπίστηκαν θετικοί σε ναρκοτέστ

Αστυνομία: 11 οδηγοί εντοπίστηκαν θετικοί σε ναρκοτέστ Συνολικά 11 υπό διερεύνηση υποθέσεις οδήγησης υπό την …