Στεφάνου: Φορολογικές κομπίνες και μίζες εκατομμυρίων στο σκάνδαλο των «χρυσών διαβατηρίων»

Για φορολογικές κομπίνες και μίζες εκατομμυρίων είναι τα νέα σκάνδαλα που αποκαλύπτονται πάνω στο σκάνδαλο της βιομηχανίας χρυσών διαβατηρίων κάνει λόγο σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕ, Στέφανος Στεφάνου.

«Φορολογικές κομπίνες και μίζες εκατομμυρίων είναι τα νέα σκάνδαλα που αποκαλύπτονται πάνω στο σκάνδαλο της βιομηχανίας χρυσών διαβατηρίων. Αυτά επιβεβαιώνονται από τα όσα κατέθεσαν ο Έφορος Φορολογίας και ο Γενικός Ελεγκτής χθες στη Βουλή.

Συναλλαγές εκατομμυρίων καταχωρούνταν από τους ατζέντηδες για άλλους σκοπούς προκειμένου να αποφύγουν τη φορολογία. Μεγάλοι ατζέντηδες που έκαναν δουλειές εκατομμυρίων με τα χρυσά διαβατήρια δεν υπέβαλαν φορολογική δήλωση. Μίζες φυγαδεύτηκαν σε λογαριασμούς στο εξωτερικό κ.ο.κ.

Αυτά έρχονται να προστεθούν στα όσα κατέθεσε ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας για απευθείας εμβάσματα στους ντιβέλοπερς καθώς και εμβάσματα σε πολλές τράπεζες και λογαριασμούς, προκειμένου να αποφευχθεί ο έλεγχος του επενδυτή. Ουσιαστικά πρόκειται για σκάνδαλα πάνω στο σκάνδαλο και κομπίνες πάνω στη κομπίνα. Και όλα αυτά χωρίς ακόμα να αρχίσει ο έλεγχος στους μεγάλους ντιβέλοπερς, όπως παραδέχθηκε ο Έφορος Φορολογίας.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το κράτος έχασε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ όχι μόνο από το μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ στην πώληση ακινήτων αλλά και από όλες αυτές τις χαμένες φορολογίες.

Αν προσθέσει κανείς σε όλα αυτά την κραυγαλέα σύγκρουση συμφέροντος του Προέδρου και μελών της κυβέρνησης στην υπόθεση των χρυσών διαβατηρίων. αν προσθέσει ακόμα την εμμονή της κυβέρνησης να αποφευχθεί ο έλεγχος από την Ελεγκτική Υπηρεσία, τότε φανερώνεται το μέγεθος αλλά και ο ιθύνων νους της βιομηχανίας χρυσών διαβατηρίων που διέσυρε τη χώρα.»