Πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα, σε διώροφη κατοικία στη Λάρνακα

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 21ης Απριλίου 2021 μέχρι και τις 06.00 της 22ης Απριλίου 2021 ανταποκρίθηκε σε 38 κλήσεις για βοήθεια ,30 πυρκαγιές και 8 ειδικές εξυπηρετήσεις.

Στις 02.53 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε οικία στον 1ο όροφο διώροφης οικοδομής στην οδό Κυθήρων στην Λάρνακα.

Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το πυροσβεστικό σταθμό Λάρνακας Ύπ/μου Ανδρέα Παπαδόπουλου’ με 2 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 03.22. Από την πυρκαγιά καταστράφηκε ολοσχερώς ένα υπνοδωμάτιο της οικίας, ενώ σοβαρές ζημιές υπέστη η υπόλοιπη οικία από τους καπνούς και τα θερμά αέρια.

Οι ένοικοι εξήλθαν της κατοικίας πριν την άφιξη μας. Μεταφέρθηκαν από την Αστυνομία στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας για προληπτικούς λόγους.

Τα ακριβή αίτια θα διερευνηθούν σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Στις 14.23 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε εργοστάσιο Scrap Metal δυτικά του πρώην σκυβαλότοπου στο Βατί. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το πυροσβεστικό σταθμό Αγίου Ιωάννη ΄Λοχία Βασίλη΄ Κρόκου Λεμεσού με 2 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 15.51. Από την πυρκαγιά ένας θρυμματιστής ξύλων καθώς και μια πρέσα μετάλλων έπαθαν εκτεταμένες ζημιές. Από την πυρκαγιά επίσης επηρεάστηκαν οι πλαστικοί τσίγκοι οροφής διαστάσεων 10μχ10μ καθώς και σωροί από άχρηστα υλικά και πριονίδι.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έγινε χρήση αυλών τυλιχτήρα και αφροποιό υλικό. Φαίνεται εκ πρώτης όψεως η πυρκαγιά να προκλήθηκε λόγω μηχανικής ή ηλεκτρικής βλάβης.

Η ώρα 19.23 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε εγκαταλελειμμένη αίθουσα κινηματογράφου στην Λεωφ. Απ. Παύλου στη Κάτω Πάφο (Χαρουπόμυλοι). Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το πυροσβεστικό σταθμό Πάφου με 2 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 20.10.

Η πυρκαγιά που ξεκίνησε από σωρό από καθίσματα του κινηματογράφου μεταδόθηκε στην ξύλινη οροφή (επενδυμένη και με αμιάντους) του κτιρίου η οποία και κατέρρευσε.Το κτίριο ήταν εγκαταλελειμμένο και επρόκειτο να ανακαινιστεί από τον Δήμο. Τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Check Also

Με πολύχρωμα μπαλόνια «αποχαιρέτησαν» τον μικρό Λάμπρο

Τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολητικό Ναό Παναγίας Ευαγγελίστριας Ιδαλίου, η κηδεία του μικρού Λάμπρου Καλλένου, του …

Φθινοπωρινός καύσωνας: Κίτρινη προειδοποίηση για 40άρια αύριο

Φθινοπωρινός καύσωνας: Κίτρινη προειδοποίηση για 40άρια αύριο Η Μετεωρολογική Υπηρεσία, εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση για πολύ …