Παρίσι: Η Ντίσνεϊλαντ μετατρέπεται σε εμβολιαστικό κέντρο

Μεγάλο κέντρο εμβολιασμού κατά του κορονοϊού θα φιλοξενήσει η Ντίσνεϊλαντ στο Παρίσι, που παραμένει κλειστό προσωρινά λόγω της πανδημίας.

ΌΠως ανακοίνωσαν οι τοπικές Αρχές, η Disneyland Paris, το θεματικό πάρκο που απέχει 30 χιλιόμετρα από τη γαλλική πρωτεύουσα θα φιλοξενήσει το μεγάλο κέντρο εμβολιασμού, το οποίο θα λειτουργήσει “στο συνεδριακό κέντρο του Disney’s Newport Bay Club”, που χρησιμοποιείται συνήθως για επαγγελματικές εκδηλώσεις.

Ο χώρος που επελέγη βρίσκεται κοντά στα ξενοδοχεία, έξω από το ίδιο το πάρκο ψυχαγωγίας. Δεν προβλέπεται καμία θεματική δραστηριότητα που να σχετίζεται με το πάρκο.

Έπειτα από μια διακοπή των δραστηριοτήτων της μεταξύ της 13ης Μαρτίου και της 15ης Ιουλίου του 2020, η Disneyland Paris, η οποία απασχολεί 17.000 ανθρώπους, έχει κλείσει εκ νέου από τις 30 Οκτωβρίου λόγω των υγειονομικών περιορισμών που ισχύουν για την αναχαίτιση της πανδημίας.

Στο κέντρο αυτό “θα εμβολιάζονται το λιγότερο 1.000 άνθρωποι την ημέρα”, αλλά θα παρουσιάζει την ιδιαιτερότητα ότι θα είναι ανοιχτό μόνο τα σαββατοκύριακα, χάρη στην κινητοποίηση περίπου εξήντα γιατρών, νοσηλευτών, πυροσβεστών και προσωπικού υποδοχής, σύμφωνα με τους διοργανωτές. Το κλείσιμο των ραντεβού θα γίνεται αποκλειστικά μέσω ίντερνετ, όπως διευκρινίστηκε.

Σε σύνοδο στο προεδρικό μέγαρο την Τρίτη, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 “επιταχύνεται” στη Γαλλία, καθώς σχεδόν 18 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει μια πρώτη δόση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Check Also

Σκάνδαλο στη γερμανική ραδιοτηλεόραση: Παχυλοί μισθοί, λιμουζίνα και πολυθρόνες μασάζ

Δεν είναι μόνο τα χρήματα η «πέτρα του σκανδάλου». Οι αιτιάσεις που οδήγησαν σε παραίτηση …

ΗΠΑ: Πρώην υπάλληλος του Twitter ένοχος για κατασκοπεία υπέρ της Σαουδικής Αραβίας

Πρώην υπάλληλος της εταιρείας Twitter Inc. κρίθηκε ένοχος χθες Τρίτη για κατασκοπεία σε βάρος χρηστών …