Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των Κυπριακών εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο  “Εντονο παρασκήνιο με φόντο τη Γενεύη” γράφει ότι από τη Λευκωσία στο Παρίσι και από εκεί στις Βρυξέλλες οι συζητήσεις για το Κυπριακό, σημειώνοντας ότι ο Ελληνας Πρόεδρος συναντάται σήμερα με τον Γάλλο Πρόεδρο για το Κυπριακό, ότι νέα συνάντηση θα έχουν αύριο Αναστασιάδης – Ακιντζί, ενώ την Πέμπτη ο Πρόεδρος ενημερώνει την ΕΕ. Αναφέρεται και στις δημοτικές εκλογές και γράφει πως στην τελική ευθεία είναι οι εκλογές και πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες. Αναφέρεται ακόμα στο κτύπημα στην καρδιά της Πόλης από παρακλάδι του ΡΚΚ.

Αλήθεια: Με τίτλο “Ταφόπλακα”  που γράφει ότι μετά την απόφαση της αντιπολίτευσης να καταψηφίσει το κονδύλι για τις αποκρατικοποιήσεις μπήκε ταφόπλακα σε λιμάνι και μαρίνα Λάρνακας και ότι ο Υπουργός Μεταφορών είπε πως τερματίζεται η διαδικασία εξεύρεσης επενδυτή αφού δεν υπάρχουν χρήματα. Γράφει επίσης ότι στο αίμα είναι και πάλι η Τουρκία μετά τη διπλή βομβιστική επίθεση Κούρδων και ότι στους 38 ανέρχονται οι νεκροί. Αναφέρεται και στο Κυπριακό και γράφει ότι έντονες θα είναι τις επόμενες ημέρες οι διεργασίες με στόχο την καλύτερη προετοιμασία πριν την 12η Ιανουαρίου.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Κερδίζει η αδιαφορία” γράφει ότι το βάρος των εξελίξεων στο Κυπριακό φαίνεται να επιδρά αρνητικά στις δημοτικές και κοινοτικές εκλογές που θα διεξαχθούν την ερχόμενη Κυριακή στην Κύπρο και ότι έξι μέρες πριν τις δημοτικές και μόνο οι μάχες των υποψηφίων θυμίζουν εκλογές. Γράφει επίσης σε άλλο της θέμα για έκρηξη έξω από την πόρτα της οικίας του γιατρού και υποψήφιου δημάρχου Ιδαλίου Νίκου Νικολάου και ότι η αστυνομία δεν την αποδίδει στην προεκλογική εκστρατεία. Αναφέρεται ακόμη σε λουτρό αίματος στην Κωνσταντινούπολη και στη δήλωση Ερντογάν ότι “θα το πληρώσουν πολύ ακριβά”.

Χαραυγή: Με τίτλο “Αμεταρρύθμιστη … η κυβερνητική ανικανότητα” γράφει ότι η καταψήφιση από τη μεγάλη πλειοψηφία των κομμάτων της λεγόμενης μεταρρύθμισης της δημόσιας υπηρεσίας είναι αποτέλεσμα της ανικανότητας και του αυταρχισμού της κυβέρνησης, καταγγέλλει το ΑΚΕΛ. Γράφει ακόμη ότι έτοιμοι είναι οι γονείς για δυναμικά μέτρα και ότι τετράμηνα και παγκύπριες εξετάσεις είναι οι κόκκινες γραμμές των οργανωμένων γονέων Μέσης Εκπαίδευσης. Αναφέρεται και στην Τουρκία και γράφει ότι σε πένθος βυθίστηκε η χώρα μετά την νέα πολύνεκρη επίθεση του Σαββάτου με στόχο την αστυνομία.

Check Also

ΠτΔ: Προέχει η ενότητα του Ελληνισμού. Το θέμα έληξε

ΠτΔ: Προέχει η ενότητα του Ελληνισμού. Το θέμα έληξε Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος …

Νουρής: Μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου, η Κύπρος έλαβε πάνω από 8.000 νέες αιτήσεις ασύλου

Σε δήλωσή του ο  Υπουργος Εσωτερικών,  Νίκος Νουρής στη διάσκεψη των MED5 στη Μάλαγα της …