ΠΟΥ: Προειδοποίηση για τη δυναμική του κορωνοϊού ενόψει χειμώνα

ΠΟΥ: Προειδοποίηση για τη δυναμική του κορωνοϊού ενόψει χειμώνα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε ότι η νόσος COVID-19 εξαπλώνεται σε ανησυχητικούς ρυθμούς σε ορισμένα τμήματα του βόρειου ημισφαιρίου, λίγους μήνες πριν από την περίοδο της εποχικής γρίπης, κατά τους χειμερινούς μήνες.

«Αρχίζουμε να βλέπουμε ανησυχητικές τάσεις σε ορισμένες χώρες», είπε η Μαρία βαν Κέρκοβ, εκ των επικεφαλής του ΠΟΥ για την Covid-19.

«Βλέπουμε να αυξάνεται ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, σε μονάδες εντατικής θεραπείας, ιδίως στην Ισπανία, τη Γαλλία, το Μαυροβούνιο, την Ουκρανία και σε ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ. Αυτό είναι ανησυχητικό, καθώς δεν έχουμε εισέλθει ακόμη στην περίοδο της εποχικής γρίπης».

Επιπλέον, η βαν Κέρκοβ επισήμανε πως οι εισαγωγές στα νοσοκομεία ασθενών ηλικίας 15-49 ετών με Covid-19 αυξάνονται σε αρκετές χώρες.

Από την πλευρά του, ο Μάικ Ράιαν, ο αξιωματούχος του ΠΟΥ για τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, συνέστησε στους πολίτες, που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να προσβληθούν από την Covid-19, να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης.

Check Also

Μέρκελ προς Ερντογάν: «Αν συνεχίσεις (στην Ανατολική Μεσόγειο) ούτε εγώ μπορώ να σταματήσω τις κυρώσεις»

Share Twitter Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, συχνή υποστηρικτής της Τουρκίας, ήταν ο άλλος κρίσιμος …

Ο Πούτιν προτάθηκε για το βραβείο Νόμπελ ειρήνης…

Share Twitter Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προτάθηκε για το βραβείο Νόμπελ ειρήνης για το …