“Περικοπές δαπανών” ζητούν οι Ρεπουμπλικάνοι για να αυξήσουν το όριο του χρέους

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζον Μπένερ δήλωσε σήμερα ότι το Σώμα δεν πρόκειται να ψηφίσει ένα “καθαρό” νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό ώστε να τερματιστεί η παράλυση του ομοσπονδιακού κράτους, ενώ επιπροσθέτως ζήτησε περικοπές δαπανών σε αντάλλαγμα για την αύξηση του νομίμου ορίου του χρέους των ΗΠΑ.

“Δεν πιστεύω ότι θα κηρύξουμε στάση πληρωμών”, επανέλαβε ο Μπένερ μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση που είχε με Ρεπουμπλικάνους βουλευτές. Όμως “εάν πρόκειται να αυξήσουμε το ποσό των χρημάτων που επιτρέπεται να δανειστούμε, τότε οφείλουμε να κάνουμε κάτι για το πρόβλημα των δαπανών και την απουσία οικονομικής ανάπτυξης”, πρόσθεσε.

Ο Μπένερ επέκρινε τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα επειδή αρνείται να διαπραγματευτεί το θέμα του προϋπολογισμού ενώ συνεχίζεται, για τέταρτη ημέρα, το “κλείσιμο” του κράτους. “Δεν είναι παιχνίδι! Οι Αμερικανοί δεν επιθυμούν την παράλυση του ομοσπονδιακού κράτους, ούτε κι εγώ την θέλω. Αυτό που ζητάμε είναι να καθίσουμε και να συζητήσουμε, να ξανανοίξουμε το κράτος και να εισάγουμε την ίση εφαρμογή του Obamacare για όλους τους Αμερικανούς. Είναι τόσο απλό. Και αυτό ξεκινά με μια απλή συζήτηση”, είπε ο Μπένερ.

Check Also

Η Γαλλία στηρίζει τη σύσταση ειδικού δικαστηρίου για εγκλήματα πολέμου των Ρώσων στην Ουκρανία

Η Γαλλία έγινε το πρώτο μεγάλο δυτικό κράτος που υποστηρίζει δημοσίως τη δημιουργία ειδικού δικαστηρίου …

Ισπανία: Παγιδευμένη επιστολή με εκρηκτικά και στον πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ

Οι ισπανικές αρχές αποκάλυψαν σήμερα ότι μια παγιδευμένη επιστολή, με χαρακτηριστικά «παρόμοια» με αυτή που …