ΠΑΣΥΔΥ: Εμμένει στην 12ωρη απεργία

Ο ΓΓ της συντεχνίας της ΠΑΣΥΔΥ, Γλαύκος Χατζηπέτρου, ύστερα από 90λεπτη συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, στο Υπουργείο Οικονομικών, δήλωσε ότι η 12ωρη εξαγγελθείσα απεργία της ΠΑΣΥΔΥ για την ερχόμενη Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί όπως έχει προγραμματιστεί για τους λόγους που αναφέρονται στα σχετικά ανακοινωθέντα.

Μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών, “Δεν εξέλειπαν οι λόγοι που μας ώθησαν σε απεργία και προχωρούμε σε 12ωρη απεργία”, ανέφερε, προσθέτοντας ότι “ουσιαστικά δεν άλλαξε τίποτα”.

Ο κ. Χατζηπέτρου είπε ότι “είναι φανερό ότι για να προχωρούμε (στην απεργία) δεν μας έχουν ικανοποιήσει και ούτε δεχόμαστε να μειωθούν περαιτέρω τα μισθολογικά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα” και “απαιτούμε να γίνουν σεβαστά από το κράτος”.

“Αντιδρούμε για την επίθεση κατά των συνταξιοδοτικών και μισθολογικών δικαιωμάτων των δημοσίων υπαλλήλων”, ανέφερε και πρόσθεσε ότι “έχουν παρθεί σωρευτικά πολλά μέτρα, έχει συρρικνωθεί το εισόδημα των δημοσίων υπαλλήλων κατά 30%, έχει μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των υπηρετούντων και οι υπόλοιποι υποχρεώνονται να βγάλουν όλη τη δουλειά”.

Δεν δεχόμαστε, συνέχισε, να μειωθούν ή να συρρικνωθούν άλλο τα μισθολογικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των υπαλλήλων.

“Πέρα τούτου, όπως είπε ο ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ, επιζητούμε το διάλογο για να βρούμε λύσεις σε πολλά άλλα προβλήματα.

“Από πλευράς μας υπάρχει καλή διάθεση να δούμε θέματα αναδιοργανώσεων, που να βελτιώνουν την κρατική μηχανή, που να απλοποιούν διαδικασίες και να γίνουν εξοικονομήσεις αλλά όχι κατά ανάγκη με απώλεια μισθολογικών ή συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων”, πρόσθεσε.

Ειδικότερα, ο κ. Χατζηπέτρου, αφού είπε ότι “ήταν υποχρέωση μας να συναντηθούμε με τον ΥΠΟΙΚ και να του μεταφέρουμε τις σκέψεις και απόψεις των Διοικητικών μας Συμβουλίων” πρόσθεσε ότι “δεν μπορεί να συνεχίζεται η στοχοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων είτε για την κρίση είτε για οποιονδήποτε άλλο θέμα”.

“Πρέπει επιτέλους να γίνουν σεβαστά τα συνταξιοδοτικά και μισθοδοτικά τους δικαιώματα τα οποία προστατεύονται και από το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και από τη νημολογία του Ανωτάτου Δικαστηρίου”, είπε, προσθέτοντας ότι “οι δημόσιοι υπάλληλοι μπήκαν στη δημόσια υπηρεσία με βάση μια θέση, ένα μισθό και αναμένεται από το κράτος να σεβαστεί αυτά τα δικαιώματα”.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ είπε ότι “είναι άδικο να στοχοποιείται ο δημοσιοϋπαλληλικός κόσμος για την κρίση, η οποία είναι ξεκάθαρα ότι είναι τραπεζική”

“Αυτό δεν πρέπει να το συζητά κανένας πλέον”, ανέφερε, προσθέτοντας ότι “τις συνέπειες της πλήρωσαν οι μισθωτοί και του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, ακόμη σε μεγαλύτερο βαθμό”.

Ανέφερε ότι “κάποιοι άλλοι ευθύνονται και πρέπει να υπάρξουν και τιμωρίες για εκείνους που οδήγησαν αυτό τον τόπο σε φτωχοποίηση”.

Κληθείς να αναφέρει τον εναλλακτικό τρόπο που εισηγείται ο ΥΠΟΙΚ για το εφάπαξ, ο κ. Χατζηπέτρου είπε ότι “ο ΥΠΟΙΚ είπε ότι θα υπάρξει συζήτηση” και πρόσθεσε πως είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια δεν συζητούμε, δεν υπάρχει κοινωνικός διάλογος”.

“Είναι κάτι που το επιζητούμε και ευχόμαστε στη συνέχεια να υπάρχει αυτός ο διάλογος για όλα τα θέματα που αφορούν ιδιαίτερα τις υπηρεσίες μας αλλά και τον τόπο”, πρόσθεσε.

Κληθείς να πει αν απορρίπτει εισήγηση του ΥΠΟΙΚ για καταβολή του εφάπαξ σε ισόποσες δόσεις ετησίως, ο κ. Χατζηπέτρου είπε ότι δεν θα εισέλθει σε λεπτομερή συζήτηση του θέματος, προσθέτοντας ότι “δεν εξέλειπαν οι λόγοι που μας ώθησαν σε απεργία και προχωρούμε σε 12ωρη απεργία”.

Ερωτηθείς από που αλλού θα βρει χρήματα ο ΥΠΟΙΚ, ο κ. Χατζηπέτρου είπε ότι “είναι ανεπίτρεπτο να τα πάρει από τα δικαιώματα που έχει ένας υπάλληλος”, προσθέτοντας ότι “οι μισθοί έχουν συρρικνωθεί κατά 30%, ενώ κανείς άλλος δεν έχει συνεισφέρει για αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησε η κρίση”.

Check Also

Η Κύπρος δεν διαιρείται επ΄ουδενί, απαντά σε τουρκική επιστολή στα ΗΕ ο Χατζηχρυσάνθου

Η Κύπρος δεν διαιρείται για κανένα λόγο και είναι καιρός η Τουρκία να παραμερίσει και …

θερμοκρασία, καιρός, κύπρος,κυρίως αίθριος,στα,καιρός θα είναι,είναι λίγο ταραγμένη,και,γύρω,λίγο ταραγμένη,ασθενής χαμηλή πίεση,παράλια,και γύρω στους,επηρεάζει την περιοχή,αίθριος,χαμηλή πίεση επηρεάζει,μέχρι,στα νοτιοδυτικά,πίεση επηρεάζει,καιρός,τοπικά στα νοτιοδυτικά,στα νοτιοδυτικά παράλια,είναι λίγο,κυρίως στα,είναι ήρεμη μέχρι,ταραγμένη,μέχρι λίγο ταραγμένη,βαθμούς,λίγο,μποφόρ,θάλασσα θα είναι,είναι ήρεμη,βαθμούς στα,παράλια και γύρω,στα ψηλότερα ορεινά,βαθμούς στα ψηλότερα,κυρίως στα ορεινά,τοπικά στα,νοτιοδυτικά,ορεινά,νοτιοδυτικά παράλια,αρχικά,και γύρω,τοπικά,μέχρι λίγο,ασθενείς,ήρεμη μέχρι λίγο,

Αίθριος ο καιρός σήμερα με τοπικές νεφώσεις και τη θερμοκρασία να φτάνει τους 36 βαθμούς

Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο παροδικά …