Δεν αληθεύει ότι στηρίζουμε τους τζιχαντιστές

Διέψευσε δημοσιεύματα του Τύπου ότι η Τουρκία στηρίζει τους τζιχαντιστές, ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και δήλωσε ότι δεν έχουν ποτέ αποδεχθεί την ισλαμική τρομοκρατία.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι η Τουρκία έχει αγωνισθεί εναντίον της τρομοκρατίας για 30 έτη και έχει υποφέρει αρκετά. “Ορισμένα ΜΜΕ επιχειρούν να απεικονίσουν την Τουρκία ως χώρα που υποστηρίζει τους τρομοκράτες” είπε ο Τούρκος Πρόεδρος και πρόσθεσε ότι οι ισχυρισμοί ότι οι μαχητές της ISIL νοσηλεύονται στην Τουρκία και ότι η Τουρκία αγοράζει πετρέλαιο από την τρομοκρατική αυτή οργάνωση δεν αντιπροσωπεύουν σε καμία περίπτωση την αλήθεια. “Δεν έχουμε αποδεχθεί ποτέ την Ισλαμική τρομοκρατία και δε θα δεχθούμε ποτέ μια τέτοια αντίληψη”, είπε .

Και προ ημερών ο Ταγίπ Ερντογάν είχε μάλιστα χαρακτηρίσει τις εφημερίδες ‘Financial Times’, ‘Guardıan’ και ‘Washıngton Post’ οι οποίες δημοσίευσαν αυτές τις πληροφορίες ως έντυπα που υποστηρίζουν τη ‘βρώμικη’ εκστρατεία εναντίον της Τουρκίας.

Πάντως σύμφωνα με τουρκικές εφημερίδες η τουρκική κυβέρνηση προετοιμάζεται για την αντιμετώπιση του κινήματος των προσφύγων, που θα προκύψει από τις αεροπορικές επιθέσεις του διεθνή συνασπισμού εναντίον της ISIL. Ο αριθμός των προσφύγων που αναμένεται να μετακινηθούν συνεπεία των αεροπορικών επιθέσεων υπολογίζεται στα 2 εκατομμύρια και αυτό είναι πρόβλημα για την Τουρκία.

Ο τουρκικός στρατός προβαίνει σε προετοιμασίες για την δημιουργία μιας ουδέτερης ζώνης κατά μήκος των συνόρων της Τουρκίας με το Ιράκ και τη Συρία. Όπως αναφέρεται η ουδέτερη ζώνη δεν θα ελέγχεται μόνο από την Τουρκία αλλά και από το διεθνή συνασπισμό των κρατών, ενώ έπειτα από αίτημα της Τουρκίας, στην ουδέτερη ζώνη θα περιλαμβάνεται και το ιερός τέμενος του Suleyman Sah.

Εκτιμάται ότι περίπου 50.000 αστυνομικοί πρόκειται παραταχθούν στα σύνορα, ενώ θα εξοπλισθούν και με ισχυρό όπλισμό.